Home Programma kinderPoëzie op een podium (6+)

kinderPoëzie op een podium (6+)

Rian Visser/Stoomboot/Ella Michiels

Literatuur

Een programma voor jong en oud, gebracht door Poëziecentrum en deAuteurs, met de steun van CANON Cultuurcel.

Rian Visser, de winnaar van de Gouden Poëziemedaille 2022, komt naar Oostende met een spetterend poëzieprogramma voor kinderen. Ze staat te popelen om uit haar prijsbundel voor te dragen en te vertellen hoe het boek tot stand gekomen is. Het wordt een uur vol grappige anekdotes, mooie gedichten én toffe muziek. Stoomboot brengt livemuziek. Hij neemt je mee op reis met zijn liedjes in het Nederlands. Een getalenteerd illustrator maakt tekeningen tijdens de voorstelling. Ella Michiels praat alles aan elkaar. Een poëtische start van je dag aan zee!

Rian Visser is al meer dan 20 jaar grafisch ontwerper en schrijfster van kinderboeken en poëziebundels. In 2013 ontving ze de Alfabetiseringsprijs voor haar project Raadgedicht. Met haar bundel Alle wensen van de wereld won ze de Gouden Poëziemedaille 2022.

Stoomboot wordt ook wel beschreven als een kruising tussen de kleine prins en een doe-het-zelfzaak. Met een zachte stem en een gitaar vertelt Niels ‘Stoomboot’ Boutsen in alle eenvoud de verhalen die door zijn hoofd varen. Na vier platen, een MIA-nominatie en samenwerkingen met Kommil Foo en Raymond Van Het Groenewoud keert hij terug naar de essentie: een stem, een gitaar en een hoop verhalen.

Ella Michiels is presentatrice, presentatiecoach en theatermaker. Als bezige bij heeft ze een passie voor taal en theater.