Home Programma Jonathan

Jonathan

Bruno Vanden Broecke/Valentijn Dhaenens/KVS

taal4

Een poëtische voorstelling, vol verwondering en twijfel over wat het betekent om mens te zijn.

Verrassingen en tegenslag, liefde en vergiffenis, vernieling en vernieuwing botsen met elkaar. Maar er vindt ook iets magisch plaats: het overlijden van Claudine - moeder, behorende tot de soort homo sapiens en getroffen door corona - luidt de geboorte in van Jonathan, haar toegewijde, kunstmatig intelligente verzorger.
Bruno Vanden Broecke en Valentijn Dhaenens
heten je welkom in hun iemandsland, met bevreemdende conversaties tussen robot, mens en publiek.

Samen stonden ze twintig jaar geleden mee aan het doopvont van theatergezelschap SKaGeN (zie ook TODAY I KILL YOU), nu staan ze voor het eerst met z’n tweetjes op scène, met een nagelnieuwe, eigen creatie.


‘Bruno Vanden Broecke en Valentijn Dhaenens gooiden hun schrijf- en acteertalent samen, voegden daar hun fascinatie voor artificiële intelligentie aan toe en brouwden Jonathan, een stuk als een verbijsterend én geestig dominospel dat je sprakeloos maar niet zonder lege handen naar huis stuurt.’ (KnackFocus ***)

TEKST/SPEL: Bruno Vanden Broecke, Valentijn Dhaenens.
STEM VAN CLAUDINE: Gilda De Bal.
GELUID: Bram Moriau.
LICHT: Geert Drobé.
KOSTUUM: Heidi Ehrhart.
PRODUCTIELEIDING: Lieven Symaeys.
MET DANK AAN: Jonathan Berte, Lut Boets, Peter De Graef, Janne Desmet, Paul Van Hove, Bart Voet, Hazel Dhaenens, Bas Vanden Broecke, Jan Eelen, Sanne Nuyens, Evie Lefebvre, Michael De Cock, Lieven Scheire, Het Geluidshuis, Raven Ruëll.

Extra

Voorstelling in openlucht, aangepaste kledij aangeraden.