Home Programma I Forgot

I Forgot

Oxana Sankova

ENG

De buitenwereld kwam het afgelopen jaar op een andere manier binnen en dat voel je bij de jonge theatermakers: het hele spectrum tussen intimiteit en vervreemding komt aan bod binnen de selectie. De focus lag op het intensief prospecteren van de theateropleidingen en afstuderende masterstudenten in Vlaanderen en Nederland. TAZ ging actief op zoek naar het installeren van een dialoog met de studenten en wil hiermee een duurzaam traject installeren, waar zaadjes geplant kunnen worden zonder direct te willen oogsten.

In I forgot tackelt de Russische theater­maak­ster Oxana Sankova de pijn van haar jeugd. Het doet haar pijn om er alleen al maar aan te denken: de plek waar ze is van weggelopen, de plek waar ze zich altijd heeft geschaamd, de plek die ze nooit aan iemand heeft laten zien. Ze droomt er bijna elke nacht over. Hoewel ze haar huis altijd heeft gehaat, voelde ze zich gebroken toen alles eromheen werd vernield. De gebogen houten wereld. De kleine binnen­plaatsen. De geheime hoeken en de gaten in de hekken.

Oxana Sankova groeide op in het Russische Samara en behaalde in 2002 haar acteurs­di­ploma aan GITIS, de theater­a­ca­demie in Moskou. Na een acteer­car­rière van bijna vijftien jaar koos ze voor een radicale koerswij­zi­ging door regie te gaan studeren aan het RITCS in Brussel. Met I forgot studeerde ze er in 2019 af. Afgelopen zomer, tijdens Zomer in O., liet ze je met The Fool een eerste keer van haar werk proeven.

REGIE/DRAMATURGIE: Oxana Sankova.
SPEL: Nona Buhrs, Katrijn De Cooman.
TECHNIEK: Jamy Hollebeke.
DECORONTWERP: Jan Rymenants.
FOTOGRAFIE: Michael Nelis.
MENTORTEAM: Bart Cappele, Ruud Gielens, Geert Opsomer, Harry Cole, Saskia Louwaard.

Extra

De voorstelling is in eenvoudig Engels.