Home Programma Guilty of Love

Guilty of Love

Sophia Bauer/Marie Schraepen

performance

Engels

Jonge theatermakers, dit jaar geselecteerd door Marijn Lems, Kobe Chielens en Joeri Cnapelinckx, worden tijdens TAZ technisch en productioneel ondersteund, en begeleid door twee mentoren: Liv Laveyne en Wouter Hilaert.

In Guilty of Love storten Marie en Sophia zich samen met Mats Vandroogenbroeck op de overvloed van seksueel geweld in onze culturele verbeelding. Vooral het motief van de dode verkrachte vrouw blijft opduiken: als wensbeeld, als monster, als offer. In voortdurend wisselende rollen proberen de spelers grip te krijgen op de hardnekkigheid van dit beeld. Populaire verbeeldingen kruisen elkaar.

Een getuigenis botst op soapdialogen en nagespeelde YouTubefilmpjes, in de zoektocht naar een eigenzinnige taal die de clichés van dit thema overstijgt.

VAN/MET Marie Schraepen, Sophia Bauer, Mats Vandroogenbroeck

Extra

De voorstelling is ook toegankelijk vanaf 16 jaar.

Content warning: opgelet: deze voorstelling behandelt nadrukkelijk seksueel geweld, en in een aantal scènes komt expliciet naakt voor.

Heb je nood aan een gesprek? Met vragen over geweld en misbruik kan je terecht bij de professionele hulplijn 1712. Bel 1712 of bezoek www.1712.be.