Home Programma Go Away Sorrow of the World - large (20XX, 2022)

Go Away Sorrow of the World - large (20XX, 2022)

Frank&Robbert Robbert&Frank

taal0

Op een grote verlichtingspaal is een banner gemonteerd waarop te lezen staat ‘Ga weg leed van de wereld’, een mantra dat in 2008 bedacht werd door kunstenaarsduo Frank&Robbert Robbert&Frank. Het mantra werkt als een schaduw waarvan het concept altijd hetzelfde blijft maar waarvan de fysieke drager van tijd tot tijd verandert.

Deze mantra werd eerder verwerkt in een ritueel, ingebouwd in een opvouwbare houten koffer, op een pin gedrukt en uitgehouwen in een op maat gemaakte baksteen. Het is een transformerend kunstwerk dat volgens de kunstenaars werkt als een 'schaduw' en afhankelijk van de lichtbron neerslaat onder een andere vorm. Deze op maat gemaakte installatie, speciaal voor TAZ is veruit de grootste en projecteert een boodschap van hoop doorheen het Oostendse Leopoldpark.

De presentatie van dit werk maakt deel uit van een groter geheel waarbij de paal dienst doet als drager voor een klein eiland waar specifieke TAZ interventies zullen gebeuren ... (vul zelf aan waar nodig)... De paal was eerder ook al te zien in het Leuvense sluispark tijdens het STUK project 'As You Think So Shall You Become' dat specifiek inzoomde op het performatieve werk van Frank&Robbert Robbert&Frank.

Met dank aan: TAZ, Jozefien Mombaerts, Dieter Lapauw, Karen Verschooren, STUK kunstencentrum, Stad Leuven, Groendienst Leuven,...