Home Programma Gipsy

Gipsy

luk duflou

Op TAZ toont luk duflou de kunstenaarsboeken Het trouwe vosje en Gipsy. Het trouwe vosje is een kleine suite van zeven kleur- en drie eenkleurige houtsneden, gebaseerd op gipsy sprookjes. Gipsy is een suite van veertien rietpentekeningen in bister, met aquarel voor de kleuren, met handgeschreven tekst. Met verhalen zoals de gipsy’s, Roma’s, Manouches … vertelden. Die werden rond WO I woord voor woord door wetenschappers neergeschreven.
Daarnaast toont hij ook blokboeken van Sneeuwwitje en Aladdin en de toverlamp, en een Weerwolfjes houtsnede bij gedichten van Peter Holvoet-Hanssen.

luk duflou studeerde vrije grafiek en doceerde grafiek en illustratie aan Sint-Lucas Antwerpen. Hij gebruikt diverse hoogdruktechnieken voor zijn sprookjesachtige vertellingen die de poëzie van de dagelijkse werkelijkheid verbeelden. Zijn boeken verschenen in een beperkte oplage en zijn stuk voor stuk handgemaakt. Je kan er zijn bewondering in zien voor de 15e eeuwse grafiek, Suske en Wiske, Mickey Mouse en de Japanse houtsnede.