Home Programma GIANTS

GIANTS

Werktoneel

ENG/NL

De buitenwereld kwam het afgelopen jaar op een andere manier binnen en dat voel je bij de jonge theatermakers: het hele spectrum tussen intimiteit en vervreemding komt aan bod binnen de selectie. De focus lag op het intensief prospecteren van de theateropleidingen en afstuderende masterstudenten in Vlaanderen en Nederland. TAZ ging actief op zoek naar het installeren van een dialoog met de studenten en wil hiermee een duurzaam traject installeren, waar zaadjes geplant kunnen worden zonder direct te willen oogsten.

Giants onderzoekt met een geweldige jonge cast de invloed van de vlogcultuur op ons denken. ‘Smashing People’s cars and Buying the A New One’ of ‘Giving a random homeless guy 10.000 dollars’ zijn maar enkele van de YouTube filmpjes die ze als inspiratie gebruikten voor de voorstelling over geld, een digitaal ego, leegte, eenzaamheid en de impact van virtuele werelden op onze dagelijkse realiteit.

Jesse Vandamme
(zie ook Ten Oorlog II) studeerde drama in Maastricht en aan KASK. Hij is regisseur, schrijver, speler en muzikant. Laurens Aneca (zie ookTen Oorlog II) studeert drama aan KASK en is regisseur en dramaturg. Hij loopt momenteel stage als regieassistent bij Indoor Weather van Bosse Provoost en Ezra Veldhuis. Lucas van der Vegt (zie ook TAL.) studeerde eerst piano aan het conservatorium van Amsterdam en daarna drama aan KASK. Hij is speler, maker en muzikant. Samen richten ze mee Werktoneel op.

REGIE/CONCEPT: Jesse Vandamme (toneelacademie Maastricht en KASK Drama).
DRAMATURGIE/COREGIE: Laurens Aneca.
SPEL: Lucas van der Vegt, Louise Bergez, Flor Van Severen, Marieke Schraepen, Sophia Bauer, Joeri Happel, Dounia Mahammed, Loes Swaenepoel, Carine van Bruggen, Eleonore Van Godtsenhoven.
GELUIDSONTWERP: Laurens Mannaerts.
BEGELEIDING: Kristof van Baarle, Jan Steen, Bauke Lievens.
ONDERSTEUNING: KASK Drama.