Home Programma Gesprek met de regen

Gesprek met de regen

Het nieuwstedelijk

Muziektheater

taal4

Een man en een vrouw verliezen hun dochter. Daags nadien krijgt de vrouw een topfunctie aangeboden in Singapore. Ze verhuizen naar Azië. Zij verdringt haar verdriet door non-stop te werken. Hij dwaalt rond in de stad, in de moessonregens denkt hij zijn dochter te zien. Het geeft hem kracht en hij neemt zijn vrouw mee de moesson in.
Regisseur Stijn Devillé maakt voor het eerst een erg persoonlijke tekst en voorstelling, waarin hij de emoties na een bijna-doodervaring met zijn dochter van zich afschrijft.

'Sara Vertongen en Tom Van Bauwel spelen geweldig en bouwen de spanning knap op tot de ontroerende einddialoog.'
(De Standaard ****)

TEKST/REGIE: Stijn Devillé.
SPEL: Tom Van Bauwel, Sara Vertongen (zie ook Avond van Hoop: Het nieuwstedelijk). STEM: Lena Devillé. MUZIEK: Gerrit Valckenaers, Geert Waegeman. VIDEO: Walter Verdin. LICHTONTWERP: Mark Van Denesse. DRAMATURGIE: Els Theunis.
TECHNISCHE COÖRDINATIE: Kishan Singh.
ONTWIKKELINGREGENPRINTER: Arne Broeders, Wouter Driessens.
BEGELEIDING ONTWIKKELINGREGENPRINTER: Prof. Luc Geurts. TECHNIEK: Viktor Thys, Thomas Verachtert, Peter Lauwers, Tom Buys, Bregt Janssen. PRODUCTIE: Ellen Haesevoets, Thomas Verachtert. GELUID: Stefan De Reese, Tom Buys. KOSTUUM: Veerle Hasselman. DECOR: Benoit Aigret, Andreas Ketels. GELUIDSONTWERP: Stefan De Reese.
COPRODUCTIE: C-mine cultuurcentrum.
I.S.M.: e-Media Research Lab KU Leuven.
MET STEUN VAN: Leuven MindGate Crossover Contest, de ‘innovatieve partnerprojecten’ van minister van Cultuur Sven Gatz, Vlaams Fonds voor de Letteren. MET DANK AAN: Atelier Devillé voor de handtas en kunststoffen Peleman voor het meedenken.
Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische federale overheid en de Gallop Tax Shelter.