Home Programma Fancy Fair

Fancy Fair

State of the Arts

Almanac Session SOTA

taal4

Kunstenaars en platformen als State of the Arts en NICC hebben er jarenlang voor op dezelfde nagel moeten kloppen, maar nu is “fair practice” een vast begrip in de kunsten. Werkgeversorganisatie oKo ontwikkelde de toolbox ‘Juist is Juist’ en ook minister Jambon maakte er in zijn Visienota Kunsten een speerpunt van. Als resultaat staan jonge makers nu sneller op hun rechten: eerlijk en waardig behandeld worden voor je werk als artiest.

Mission accomplished? Nee, het echte werk begint nu pas. Hoe wordt ‘fair practice’ een dagelijkse praktijk? En wat bedoelen we precies met ‘fair’? Dat iedereen de term nu te pas en te onpas in de mond neemt, betekent nog niet dat we er allemaal hetzelfde mee bedoelen. Integendeel, de kans op spraakverwarring is groot.

Daarom is er Fancy Fair, een zomers gesprek van State of the Arts op Theater Aan Zee, voor jonge en oudere makers, voor organisatoren en andere realo’s.

Wat vind jij ‘fair’?

Kan/moet echt alles nu in geld uitgedrukt worden?

En draait ‘fair’ voor jou alleen om ‘de juiste prijs’?

In groepjes delen we eerlijk onze eigen twijfels, waarden en definities, vanuit concrete casussen en spanningen. Tussen werk en passie. Tussen werk en activisme. Tussen verschillende vormen van ‘kapitaal’. Tussen disciplines. Let’s go personal!

We houden de Fair Art Almanac van SOTA bij de hand als inspiratiebron. Onze gezamenlijke antwoorden zullen mee voeding geven aan de tweede editie van de Almanac, gepland voor begin 2022. (En o ja, we betalen je hier niet voor! Maar jij hoeft ons ook niets te betalen! We noemen het ruilen, ok?)

In de namiddag kan je bij KAAP, op de Zeedijk, deelnemen aan de jaarlijkse ‘Sectordag’ op TAZ: deze keer een gezellig café. Met een levende bibliotheek voor fijne gesprekken met boeiende figuren. Met alternatieve ‘fair games’. Met koffie en taart. Ideaal om nieuwe mensen uit het Grote Kleine Veld te leren kennen.

Kom je? Schrijf hier in voor 30 juli.