Home Programma Double bill: DREUN XL + S T I L L L

Double bill: DREUN XL + S T I L L L

DREUN XL + S T I L L L

‘Heroes are made by the paths they choose, not the powers they are graced with.’ Iron Man

DREUN XL

DREUN werd in 2017 in de ateliers van Tordale, een zorginstelling voor mensen met (het vermoeden van) een verstandelijke beperking in Torhout, opgericht door de plots overleden gitarist/drummer Keanu Dewilde. ‘De Dreun’ zinderde echter stevig na en Jonas Messelier nam de groep onder zijn hoede.

In 2021 nodigde kleinVerhaal KRANKLAND (Thomas Werbrouck) uit de krachten te bundelen met DREUN en zo nieuwe songs en opnames te realiseren op het Drift muzieklabel van kleinVerhaal. Ziedaar DREUN XL! Een explosieve combi van tien muzikanten, luidruchtige super heroes pur sang, bezwerende, psychedelische songs en geluidsmuren die eraan mogen geloven. The Stooges, Grateful Dead, GOAT en Black Sabbath resoneren in hun vibe ... Let there be brut rock!

STILL WE’D STARE OUT TO SEA
S T I L L L

Als Pieterjan Vervondel, de drummende helft van Madensuyu, en Mirko Banovic, de bassende linkerhand van Arno, muzikale plannen smeden, dan spitst het muzieklandschap de oren. De Belgische stemkunstenares en performer Prisca Agnes Nishimwe vervoegt al gauw de rangen en S T I L L L is een feit!

Madensuyu bouwde 25 jaar compromisloos aan een meesterlijk parcours tussen noise, melodie en experiment. In 2018 nam de band afscheid van het podium. Maar het bloed van Vervondel kruipt waar het niet gaan kan, dixit een nieuw project en nieuwe compagnons de route. Mirko Banovic, die een heel divers en interessant parcours kende van Jane Birkin tot An Pierlé, van dEUS tot Adamo. Prisca Agnes Nishimwe dan weer deelde het podium met Jeroen Perceval, Gregory Frateur en Zino Moons. Om maar te zeggen dat we hier een schare topmuzikanten aanschouwen!

Rock ‘n Gospel; dat is waar ze met de band heen willen. Op ingenieuze wijze weten ze de twee genres te versmelten tot een bezwerende sound met impact.

DREUN XL
ELIE DECOCK: basgitaar.
RUDY TORREBORRE: percussie.
BJORN NAEYAERT: microkorg.
MICHAEL VAN DER ELST: zang/drums.
JONAS MESSELIER: gitaar.
THOMAS WERBROUCK: gitaar.
DIETER DEBRUYNE: basgitaar.
YAMEN MARTINI: trompet.
CHRISTIAAN VOLKAERT: chaospad, percussie.
STEVEN MORTELEZ: percussie.
PIETER NOLF: percussie.
LILY BRIEU NGUYEN: dans.
LUIS MIGUEL RAMIREZ MUÑOZ: dans.
VEERLE HASSELMAN: kostuums.
DREUN XL is een project van kleinVerhaal/Drift muzieklabel i.s.m. KRANKLAND.

STILL WE’D STARE OUT TO SEA
S T I L L L

MET: Mirko Banovic, Pieterjan Vervondel, Prisca Agnes Nishimwe.

Extra

Het concert is ook toegankelijk vanaf 16 jaar.