Home Programma De blijde intrede van de reus in de mens
Creatie voor TAZ

De blijde intrede van de reus in de mens

TAZ/HETGEVOLG/Zonnelied/O.666/kleinVerhaal/Arktos

Opening TAZ

taal0

Zowel in Brussel als in Oostende bouwen mensen met een bijzondere breekbaarheid een reus: dé Reus in de Mens. Geen traditionele reus, maar een reus die de kracht in onszelf uitvergroot. Een ode aan onze veerkracht én kwetsbaarheid.

Volg hier het hele voortraject van de geboorte van de reuzen o.l.v. Stefan Perceval en Marit Stocker met deelnemers van Zonnelied, O.666, Arktos en kleinVerhaal.

Op zondag 25 juli om 17u stapt de Brusselse Reus in het huwelijksbootje met de Oostendse reus. Dit in het Leopoldpark en in het bijzijn van zes reuze-n-vrienden en enkele optimisten bootjes die hen vergezellen op de vijver.

Wil je deze reuze(n)trouw bijwonen en hen alle geluk toewensen koop dan snel je ticket. De inkom bedraagt 6 euro, bij aankomst ontvang je als verwelkoming een drankpas met 4 jetons.

De Reuzen genieten tot het einde van TAZ van hun huwelijksreis in Oostende. Om er te luisteren naar de verhalen van kunstenaars en wetenschappers, om te verpozen aan zee, om verbonden te zijn met alle mensen rondom hen.

De deelnemers die de reuzen bouwden brengen op TAZ hun verhaal op het podium.
Meer info over deze voorstelling De Reus in de Mens.

De zeilen van de optimisten, ontworpen door studenten ‘Masters in de Vrije Kunsten’, van vier kunstscholen, worden tentoongesteld en per opbod verkocht. Meer info over de Optimisten tentoonstelling.

EEN INITIATIEF VAN: TAZ en Caroline Pauwels
IN SAMENWERKING MET:

CREATIE VAN DE REUS IN OOSTENDE: O.666, kleinVerhaal en Arktos i.s.m. Stefan Perceval en Marit Stocker (HETGEVOLG), Idrops en Kamiel Fabry (Atelier De Vonk).

CREATIE VAN DE REUS IN BRUSSEL: Zonnelied vzw, Theater Tartaar i.s.m. Stefan Perceval en Marit Stocker (HETGEVOLG) en GIO.

CREATIE VAN DE OPTIMISTEN: curator Marie Mees, studenten van KASK Gent, LUCA Sint-Lukas Gent, LUCA Sint-Lukas Brussel en École Nationale Supérieure des Arts Visuels de La Cambre i.s.m. Caroline Pauwels, Hubert Rubbens (Oostende voor Anker) en de Vlaamse Zeilfederatie. MET DE STEUN VAN: P&V.

MEDEWERKING OPENING TAZ, DE BLIJDE INTREDE: Hubert Rubbens (Oostende voor Anker), De Nele, Reuzengilden Vlaanderen, de deelnemers van Zonnelied en O.666 i.s.m. Stefan Perceval en Marit Stocker.

DANKZIJ DE FINANCIELE STEUN VAN:
De Vlaamse Overheid (Bovenlokale projecten), Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de Vlaamse Gemeenschapscommissie, de Stad Oostende en Kusterfgoed.

Extra

De inkom bedraagt 6 euro, bij aankomst ontvang je als verwelkoming een drankpas met 4 jetons.