Home Programma De Reus in de Mens: de intrede
Creatie voor TAZ

De Reus in de Mens: de intrede

TAZ/HETGEVOLG/Zonnelied/0.666/kleinVerhaal/Arktos

Opening TAZ

taal0

Zowel in Brussel als in Oostende bouwen mensen met een bijzondere breekbaarheid een reus: dé Reus in de Mens. Geen traditionele reus, maar een reus die de kracht in onszelf uitvergroot. Een ode aan onze veerkracht én kwetsbaarheid.

Volg hier het hele voortraject van de geboorte van de reuzen o.l.v. Stefan Perceval en Marit Stocker met deelnemers van Zonnelied, 0.666, Arktos en kleinVerhaal.

Op zondag 25 juli vaart de tweemastsloep De Nele binnen in Oostende. Aan boord: de Brusselse Reus. Het schip wordt vergezeld door 50 optimisten waarvan de zeilen ontworpen zijn door evenveel studenten, ‘Masters in de Vrije Kunsten’, van vier kunstscholen. Een jury, met o.a.Philippe Van Cauteren (S.M.A.K.) en curator Marie Mees beslissen op 10 juli welke optimisten op kop zullen varen.

Op de kade: de Oostendse reus, klaar om in het huwelijksbootje te stappen met haar Brusselse liefde. Hun familie, een 30-tal reuzen, van reuzengilden uit Brussel en Vlaanderen, vergezeld door hun reuzendragers zakken af naar Oostende om getuige te zijn van dit heugelijke gebeuren. Ze vergezellen het koppel naar de Leopold II-laan naast het Leopoldpark, het epicentrum van TAZ, om er het huwelijk te zegenen.

De Reuzen genieten tot het einde van TAZ van hun huwelijksreis in Oostende. Om er te luisteren naar de verhalen van kunstenaars en wetenschappers, om te verpozen aan zee, om verbonden te zijn met alle mensen rondom hen.

De deelnemers die de reuzen bouwden brengen op TAZ hun verhaal op het podium.
Meer info over deze voorstelling De Reus in de Mens.

De zeilen van de optimisten, ontworpen door studenten, worden tentoongesteld en per opbod verkocht. Meer info over de Optimisten tentoonstelling.

EEN INITIATIEF VAN: TAZ en Caroline Pauwels
IN SAMENWERKING MET:

CREATIE VAN DE REUS IN OOSTENDE: 0.666, kleinVerhaal en Arktos i.s.m. Stefan Perceval en Marit Stocker (HETGEVOLG) en Kamiel Fabry (Atelier De Vonk).

CREATIE VAN DE REUS IN BRUSSEL: Zonnelied vzw, Theater Tartaar i.s.m. Stefan Perceval en Marit Stocker (HETGEVOLG) en GIO.

CREATIE VAN DE OPTIMISTEN: curator Marie Mees, studenten van KASK Gent, LUCA Sint-Lukas Gent, LUCA Sint-Lukas Brussel en École Nationale Supérieure des Arts Visuels de La Cambre i.s.m. Caroline Pauwels, Hubert Rubbens (Oostende voor Anker) en de Vlaamse Zeilfederatie. MET DE STEUN VAN: P&V.

MEDEWERKING OPENING TAZ, DE BLIJDE INTREDE: Hubert Rubbens (Oostende voor Anker), De Nele, Reuzengilden Vlaanderen, de deelnemers van Zonnelied en 0.666 i.s.m. Stefan Perceval en Marit Stocker.

DANKZIJ DE FINANCIELE STEUN VAN:
De Vlaamse Overheid (Bovenlokale projecten), Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de Vlaamse Gemeenschapscommissie, de Stad Oostende en Kusterfgoed.