Home Programma De Leesclub: Wie wat woke

De Leesclub: Wie wat woke

Walter Weyns

Het wordt zo stilaan een traditie! Voor de vroege vogels organiseren wij ook dit jaarweer De Leesclub. Bij een koffie en croissant hebben we het over boeken, fictie en non-fictie, die aan bod komen tijdens het festival of te maken hebben met het centralethema van TAZ, de zorg.

Verdiep je deze zomer in een van de boeken en kom er met anderen over praten, samen met Jos Geysels en Els Snick.

Walter Weyns doceert sociologie en cultuurkritiek aan de UA. Hij publiceerde o.a. Klassieke sociologen en hun erfenis, Het geval Canetti, Het tijdperk van de maatschappij en Wie wat woke?.

Wie wat woke? geeft duiding en analyse bij hoe we vandaag naar (on)rechtvaardigheid kijken. Waar komt de woke cultuur eigenlijk vandaan? Wat is de waarde van deze beweging? Zuivert zij de geesten of gooit ze al cancelend en klagend het kind met het badwater weg?

De meningen over woke lopen sterk uiteen. Niet verwonderlijk, want de woke beweging zit vol paradoxen. Zij bekritiseert hokjesdenken, maar loopt achter vlaggen. Zij relativeert de waarheid, maar slaat een dogmatische toon aan. Zij voert complexe termen in, maar uit zich het liefst in simpele slogans en hashtags. Ze houdt van diversiteit, maar verkettert afwijkende meningen.

Tickets voor De Leesclub: Wie wat woke

  • do 04/08
    09:00
    60'
    € 8.00
    Bekijk meer data