Home Programma De Leesclub: Wat we toen al wisten. De vergeten groene geschiedenis van 1972

De Leesclub: Wat we toen al wisten. De vergeten groene geschiedenis van 1972

Geert Buelens

Het wordt zo stilaan een traditie! Voor de vroege vogels organiseren wij ook dit jaarweer De Leesclub. Bij een koffie en croissant hebben we het over boeken, fictie en non-fictie, die aan bod komen tijdens het festival of te maken hebben met het centralethema van TAZ, de zorg.

Verdiep je deze zomer in een van de boeken en kom er met anderen over praten, samen met Jos Geysels en Els Snick.

Geert Buelens is een Vlaams dichter, essayist, columnist en als hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde verbonden aan de Universiteit Utrecht en als gasthoogleraar Nederlandse letterkunde aan de Universiteit Stellenbosch (Zuid-Afrika).

Betogingen tegen het gebruik van plastic. Paniek over dramatisch dalende biodiversiteit. Zorgen om de leefbaarheid van de oceanen. Onrust over klimaatverandering. Vandaag? Nee, in 1972. Aanleiding voor het maatschappelijke debat was het rapport van de Club van Rome. Van Grenzen aan de groei werden alleen al in onze gewesten een kwart miljoen exemplaren verkocht.

Vijftig jaar nadat de Club van Rome de alarmbel luidde, duiken we met Geert Buelens de geschiedenis in. Aan de hand van films, televisieseries, romans, stripverhalen, nieuwsberichten en officiële rapporten uit het jaar 1972 laat Buelens zien wat we toen al wisten over het uitwonen van de wereld, wat we ervan geleerd hebben ook – en wat niet.

Tickets voor De Leesclub: Wat we toen al wisten. De vergeten groene geschiedenis van 1972

  • vr 29/07
    09:00
    60'
    € 8.00
    Bekijk meer data