Home Programma De Bastaard: Het Vertrek
Première

De Bastaard: Het Vertrek

Het Zuidelijk Toneel

taal4

‘Ik ben een bastaard, een halfbloed, een vuilnisbakkenras. Mijn X-chromosoom komt uit de Vlaamse Kempenklei, mijn Y-chromosoom uit het mulle Atlaszand.’

Aan het woord is Rashif El Kaoui.

Samen met documentairemaker en fotograaf Ahmet Polat gaat hij binnenkort op reis. Ze zullen de route volgen van Rashifs vader, die vanuit Marokko naar België reisde en uiteindelijk stierf in Zuid-Frankrijk.
Rashif weet niet of hij zin heeft in die reis. Wat is het nut van een terugkeer naar een vader die hij amper heeft gekend? De ontmoeting met een cultuur waar hij niet is in opgegroeid? Ahmet gelooft dat een reis wel de beste stap zou zijn, om het bloed te begrijpen dat door hem vloeit.

In deze voorstelling ontmoet je Rashif aan de vooravond van zijn reis. Hij laat je meekijken in zijn twijfel, zijn leven, zijn pogingen een eigen plek te vinden in een wereld waarin ‘bastaards’ niet gewild zijn. Rashif wordt live ondersteund door Michelle Samba, veelgevraagd drummer en muzikaal multitalent.

De makers van De Bastaard zijn nog niet vertrokken naar Marokko, maar bundelen wel alle verhalen die tot nu toe zijn geschreven tot deze voorbeschouwing.

TEKST/SPEL: Rashif El Kaoui.
VIDEO/SPEL: Ahmet Polat.
EINDREGIE: Lucas De Man.
ARTISTIEK ADVIES: Piet Menu.
MUZIEK: Michelle Samba.
STAGE VIDEO: Birke Wobbes.
PRODUCTIE: Ellen van Bunnik.
STAGE PRODUCTIE: Sascha de Jong.
TECHNIEK: Tom IJpelaar.

Extra

De voorstelling is ook toegankelijk vanaf 15 jaar.
Voorstelling in openlucht, aangepaste kledij aangeraden.