Home Programma Catharsis

Catharsis

Eva Binon/Jason Dousselaere

taal4

In het boek Duizend-en-een-nacht verleidt de vertelster Sheherazade de sultan nacht na nacht met een nieuw verhaal om te ontkomen aan haar eigen dood. Dankzij haar verhalen geneest de kwaadaardige sultan van zijn waanzin en ondergaat hij de ultieme ‘catharsis’.

Met Sheharazade als voorbeeld is ook Catharsis een grillige stroom aan verhalen. Door het vertellen proberen Eva en Jason onze wereld vorm te geven, te begrijpen, te bedwingen, maar zich er ook van te bevrijden. Zo gaan ze in hun wilde verhalentsunami op zoek naar de catharsis van zichzelf, het publiek en het universum.

'Dousselaere en Binon schetsen de absurde wereld met een ongelooflijk gevoel voor ritme en spanningsbogen. Het duo is een absoluut genot om naar te kijken. Het spelplezier druipt, spat, kronkelt en springt over de scène.' (Etcetera)

Eva Binon is theatermaker en actrice en Jason Dousselaere is muzikant (The Violent Husbands, Teddiedrum) en theatermaker. Ze delen een ontzag voor de glorieuze, tot falen gedoemde mens. Ze kijken vol verwondering naar de wereld die meer en meer door de mens beheerst lijkt te zijn. Dat besef vervult hen met trots, angst en mededogen. Hun favoriete antwoord is humor. Tijdens een residentie in De Grote Post deden ze een vooronderzoek naar hun nieuwe voorstelling Catharsis.

TEKST, CONCEPT EN SPEL: Eva Binon, Jason Dousselaere
COACHING: Elisa Demarré, Marijke Pinoy
DECOR: Jan Palinckx, Sam Declercq
LICHTONTWERP: Lucas Van Haesbroeck
MUZIEK Jason Dousselaere
PRODUCTIE Frieda, Nona
MET DE STEUN VAN: de Vlaamse overheid, De Grote Post, KVS, Eubelius, CC De Schakel, CAMPO

Tickets voor Catharsis

 • zo 31/07
  19:30
  90'
  € 16.00
  sold out
  Bekijk meer data
 • ma 01/08
  19:30
  90'
  € 16.00
  sold out
  Bekijk meer data