Home Programma BOY

BOY

Kyoko Scholiers

taal4

De tienjarige Boy zit in de klas als de politie hem plots komt halen. Hij weet niet waarom. Hij weet alleen dat hij niet meer naar huis mag, omdat hij in een ‘verontrustende situatie’ woont. In een broeierige montage is de toeschouwer getuige van een reeks grote en kleine gebeurtenissen die Boys lot zullen bepalen.

Wat doet het met iemand om op te groeien zonder de basis van een veilig nest? En kun je ontsnappen uit je eigen achtergrond? Theatermaakster Kyoko Scholiers verdiepte zich maandenlang in de wereld van de jeugdhulp. Ze woonde rechtszaken bij, bezocht tientallen voorzieningen en werkte als vrijwilliger in een leefgroep voor geplaatste kinderen. Die ervaringen en verhalen zijn uiteindelijk samengevloeid in het dramatische verhaal van Boy.

‘Wat een loodzware, verstikkende voorstelling had kunnen worden, blijkt prachtig muziektheater.’ (De Morgen ****)

BOY is een brandend actuele muziektheatervoorstelling met een ijzersterke cast. Joris Blanckaert componeerde daarbij een bijzondere soundscape die het kinderkoor van Opera Ballet Vlaanderen en HERMESensemble live brengen.

TEKST/REGIE: Kyoko Scholiers.
COMPOSITIE/MUZIEK: Joris Blanckaert.
CAST: Tiny Bertels, Sofie Decleir, Laurence Roothooft, Victor Saveniers, Greg Timmermans, Joris Van den Brande, Finn Van Hove.
UITVOERING MUZIEK: Kinderkoor Opera Ballet Vlaanderen o.l.v. Hendrik Derolez en HERMESensemble: Karin de Fleyt (fluit), Peter Merckx (basklarinet), Gaetan La Mela (percussie) en Stijn Saveniers (dirigent en cello).
SCENOGRAFIE: Amber Vandenhoeck.
KOSTUUMONTWERP: Marie Dries.
KOSTUUM-ASSISTENTIE: Mathilde Courtois.
LICHTONTWERP/TECHNIEK: Thomas Vermaercke. TECHNISCHE ONDERSTEUNING: Fee Van Herck.
COACHING: Valentijn Dhaenens.
PRODUCTIE: Lore Hoefkens, Madelief Schram.
ZAKELIJK BEHEER: Lies Martens.
BEELD: Nick Hannes.
GRAFISCH ONTWERP: Mario Debaene.
EEN PRODUCTIE VAN: Kyoko Scholiers in coproductie met Opera Ballet Vlaanderen, HERMESensemble, De Grote Post, Het Laatste Bedrijf.
MET STEUN VAN: De Vlaamse overheid, Stad Antwerpen, c o r s o, Villa Hellebosch.
MET DANK AAN: Tom Hannes, Ed en Smoef, Jan en José, Mathis en Angela Schellekens, de vele organisaties en mensen die getuigden.

Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid, in samenwerking met Gallop Tax Shelter.

Extra

De voorstelling is ook toegankelijk vanaf 16 jaar.

Tickets voor BOY

 • wo 27/07
  19:30
  115'
  € 20.00
  sold out
  Bekijk meer data
 • do 28/07
  19:30
  115'
  € 20.00
  sold out
  Bekijk meer data
 • vr 29/07
  14:00
  115'
  € 20.00
  sold out
  Bekijk meer data