Home Programma Boerenpsalm

Boerenpsalm

Martha Balthazar/Barbara T'Jonck/Mats Vandroogenbroeck/Jana De Kockere

taal4

‘En de boer hij ploegde voort” eh waddater er ook gebeurde, dat is toch zoiets, maar uiteindelijk is dat ook echt zo. Maar hij moet ook vush doen eh, want als hem nie vush doet heftem niks het jaar derop.’ (Roeland en Philippe, aardappelboeren uit Tienen)

Martha Balthazar trok naar buiten op zoek naar de ploegende mens, de bio-controleur, de minister van landbouw, de erfenis van Cyriel Buysse en de geschiedenis van de honger. Dertig uren aan interviews werden gecomponeerd tot een nieuw verhaal, een modern boerendrama. Te midden van de idyllische velden schotelen acteurs Barbara T’Jonck en Mats Vandroogenbroeck je de onromantische waarheid van het boerenleven voor.

‘Het had een intrieste documentaire kunnen zijn over stijgende zelfmoordcijfers, eindeloos diepe financiële putten en overnames door multinationals. Maar door telkens verschillende kanten van het verhaal aan bod te laten komen, brengt Balthazar op een wonderlijke manier een soms hilarische maar toch verfijnde voorstelling.’ (Pzazz)

REGIE: Martha Balthazar.
MET/DOOR: Barbara T’Jonck, Mats Vandroogenbroeck.
DRAMATURGIE: Jana De Kockere.
MET DE STEMMEN VAN: Els, Marc, Roeland, Hanne, Phillipe, Wouter, Raf, Kinshuk, Greet, Elke, Annelies, Plukrijp, Senne, Louis, Hilde, Freek, Ellen, Vanessa, Myriam.
MET DANK AAN: De Goedinge, De School van Gaasbeek, de Centrale & Ultima Vez.
MET VEEL DANK AAN: Thomas Bellinck, Frederik Leroy, Simon de Winne, Bardia Mohammad, Lars Kwakkenbos, Cesar Vromman, Vesara Molla, Bettie Smets, Buitengoed.

Extra

Voorstelling in openlucht, aangepaste kledij aangeraden.
De voorstelling is ook toegankelijk vanaf 12 jaar.