Home Programma Bartlebabe
Première

Bartlebabe

Anna Franziska Jäger/Nathan Ooms

ENG

De buitenwereld kwam het afgelopen jaar op een andere manier binnen en dat voel je bij de jonge theatermakers: het hele spectrum tussen intimiteit en vervreemding komt aan bod binnen de selectie. De focus lag op het intensief prospecteren van de theateropleidingen en afstuderende masterstudenten in Vlaanderen en Nederland. TAZ ging actief op zoek naar het installeren van een dialoog met de studenten en wil hiermee een duurzaam traject installeren, waar zaadjes geplant kunnen worden zonder direct te willen oogsten.

Wat is de impact van verregaande digitalisering op ons leven? Op welke manier verandert het de manier waarop we denken, voelen, spreken of liefhebben? Maak kennis met Bartlebabe, creatuur van Anna Franziska Jäger en Nathan Ooms, een figuur tussen mens en algoritme.

Bartlebabe, Anna Franziska's masterproef aan School of Arts|KASK Gent, is de derde samenwerking met Nathan Ooms na As a matter of fiction en Some Things Last A Long Time (afgelopen zomer te zien tijdens Zomer in O.). Ze speelde al bij fABULEUS, Desnor en tibaldus en in films als My Queen Karo, Cleo en Braided Love.

Nathan Ooms behaalde in 2019 zijn masterdiploma Drama aan de School of Arts|KASK Gent. Momenteel volgt hij het STUDIOS programma aan de dansschool P.A.R.T.S. Nathan liep stage bij Ula Sickle en speelde in Drawings van Marc Vanrunxt.

In januari werden ze, met steun van Sabam for Culture en De Grote Post, gelauwerd met de Creatiebeurs Jonge Makers 2020. De beurs maakte de ontwikkeling van Ambient Theatre Fury mee mogelijk, hun nieuwe voorstelling die in maart 2022 in première gaat bij CAMPO.

CREATIE: Anna Franziska Jäger, Nathan Ooms.
SPEL: Anna Franziska Jäger.
MENTOREN: Bryana Fritz, Frederik Le Roy
DRAMATURGISCH ADVIES: Simon Baetens, Tom Engels.
KOSTUUMS/SCENOGRAFIE: Carly Rae Heathcote.
PRODUCTIE: KASK Drama School of Arts, CAMPO.
RESIDENTIE: CAMPO, Kunstenwerkplaats Pianofabriek, Voo?uit, De School Van Gaasbeek, BUDA, Art Basics for Children.
MET DANK AAN: Fabrice Delecluse, Bardia Mohammad, Lander Gyselinck.

Extra

De voorstelling is in eenvoudig Engels.
Er wordt gebruik gemaakt van een stroboscoop op scène.