Home Programma Azertyklavierwerke

Azertyklavierwerke

Electronica, IDM …

Jong Muziek maakt sinds jaar en dag deel uit van het TAZ-DNA. Lode Pauwels en Wouter Vanmeenen van De Zwerver (Leffinge) legden overal te velde hun oor te luister en selecteerden acht jonge beloftevolle bands. Ze spelen elk vier keer, op verschillende locaties in de stad, met daarbij ook een ultieme passage bij Lijfstroom XL!
Bovendien stappen ze elk ook in een bandcoaching-traject, waarbij ze met raad en daad bijgestaan worden tijdens hun muzikaal traject.

Azertyklavierwerke is het alter ego van Alan Van Rompuy, in 2018 begonnen als een afstudeerproject aan het conservatorium van Antwerpen, waar hij jazzpiano studeerde. Datzelfde jaar werkte hij aan nieuwe muziek tijdens een residentie in muziekcentrum Volta in Anderlecht.

Met Azertyklavierwerke (zie ook Lijfstroom XL) brengt hij elektronische muziek geïnspireerd op veel verschillende stijlen zoals IDM, baile funk, footwork en pop. Je hoort invloeden van Kraftwerk, Thom Yorke, Aphex Twin, een haartje Bon Iver en, waarom niet, ook een beetje SCHNTZL. Electronisch, experimenteel, dansbaar, maar vooral alle kanten op.

Extra

Op 31/7 treedt Azertyklavierwerke ook op binnen Lijfstroom XL.