Home Programma Apéro Poëzie: Tijmen Govaerts/Peter Verhelst/Dorien de Wit

Apéro Poëzie: Tijmen Govaerts/Peter Verhelst/Dorien de Wit

Tijmen Govaerts/Peter Verhelst/Dorien de Wit


In Apéro Poëzie wordt niet alleen gepraat over poëzie, maar worden gedichten ook gelezen, getoond, live getekend en gezongen! In elke aflevering is er plaats voor een poëziedebutant. Die debutanten zijn de genomineerden van de Poëziedebuutprijs 2022. Telkens verbeeldt een illustrator de voorgelezen gedichten. Johannes Verschaeve brengt passende muzikale intermezzo’s in een gemoedelijk kader.

Op zaterdag 20 augustus wordt de laureaat van de Poëziedebuutprijs 2022 bekendgemaakt in De Standaard der Letteren.

Tijmen Govaerts is een van de meest succesvolle acteurs van zijn generatie. Hij schitterde al bij Olympique Dramatique, Opera Vlaanderen en speelde in films en series als Girl, Kom hier dat ik u kus, Twee zomers. Govaerts is niet minder dan de coming man van de Vlaamse tv en cinema.

Hij gaat in gesprek met schrijver en regisseur Peter Verhelst. Voor zijn poëzie won hij o.a. de Paul Snoekprijs en de Herman de Coninckprijs. In 2017 vierde hij zijn 30-jarig schrijverschap met Koor, een bloemlezing uit zijn dertien bundels. Recent verscheen de dystopische bundel 2050.

Dorien de Wit tekent, schrijft, maakt kortfilms en (audio)wandelingen. Haar debuutbundel eindig de dag nooit met een vraag werd genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs en De Grote Poëzieprijs (longlist).

Emma Vanhille tekent live. Haar werk verscheen voornamelijk in De Standaard en ze illustreerde al tal van kinderboeken.

Extra

Een programma van Poëziecentrum, deAuteurs en TAZ i.s.m. KAAP.