Home Programma Apéro Poëzie: Jaouad Alloul/Amina Belôrf/Sarah Michaux

Apéro Poëzie: Jaouad Alloul/Amina Belôrf/Sarah Michaux

Jaouad Alloul/Amina Belôrf/Sarah Michaux

Literatuur

In Apéro Poëzie wordt niet alleen gepraat over poëzie, maar worden gedichten ook gelezen, getoond, live getekend en gezongen! In elke aflevering is er plaats voor een poëziedebutant. Die debutanten zijn de genomineerden van de Poëziedebuutprijs 2022. Telkens verbeeldt een illustrator de voorgelezen gedichten. Johannes Verschaeve brengt passende muzikale intermezzo’s in een gemoedelijk kader.

Op zaterdag 20 augustus wordt de laureaat van de Poëziedebuutprijs 2022 bekendgemaakt in De Standaard der Letteren.

Jaouad Alloul probeert met zijn werk - muziek, theater, podcasts … - mensen die worstelen met hun geaardheid een hart onder de riem te steken. In de internetserie ¿het nieuwe normaal!, onderzoekt hij met gastsprekers wat dat ‘nieuwe normaal’ kan zijn. Zijn recente monoloog De meisje kreeg lovende commentaren.

Jaouad nodigt Amina Belôrf uit. Ze staat op de planken en schrijft poëzie en proza. Ze was columniste bij vrtnws en Mo magazine. Haar poëzie verscheen o.a. in de Poëziekrant, DW B en Het Liegend Konijn. Ondertussen werkt ze mee aan de poëziezomer van Watou '22. Ze debuteerde met de bundel Zonder het licht te breken (2020), ondertussen toe aan een zevende druk.

Sarah Michaux is dichter, filosoof en ICT'er. Haar gedichten werden gepubliceerd in o.a. Gierik/NVT en Oikos. In 2021 verscheen haar debuut Onder wolken. Ze zoekt in haar werk naar een schittering die een fundamentele leegte kan verlichten.

Trui Chielens tekent live bij de gedichten. Ze illustreert o.a. voor De Standaard en De Tijd, voor de Feeling en Knack.

Extra

Een programma van Poëziecentrum, deAuteurs en TAZ, i.s.m. KAAP.