Home Programma 11 seconds

11 seconds

Charlotte Bouckaert

ENG, met NL boventitels

Een ode aan het bricoleren én aan de kunst.

Elf seconden: dat is de gemiddelde tijd die we aan een kunstwerk besteden. In 11 seconds kijkt Charlotte Bouckaert samen met haar publiek naar één foto, een buitenaanzicht van het Guggenheim in New York, een voorstelling lang.

Op het toneel staat een werktafel met papier, schaar, verf … het atelier van een bricoleur. Een videocamera projecteert wat er op de tafel gebeurt. Via de beelden zie je hoe de bricoleur de foto voortdurend manipuleert, tot onze kijk op het beeld begint te verschuiven. Eén beeld krijgt een nieuw leven van verrassende verhalen.

Charlotte Bouckaert is gefascineerd door fotografie. In haar performances hanteert ze de camera zo, dat niet de gestolde foto onze aandacht krijgt maar wel de actie die eraan voorafgaat.
Ze ontving tijdens TAZ#2015 met Atelier Bildraum de Big in Belgium Award en verzilverde die in 2016 op het Fringe Festival in Edinburgh. Vorig jaar presenteerde ze 11 seconds nog als work in progress tijdens Chambres d’O, nu geniet je de volle 55 minuten van een ode aan de kunst.

CONCEPT/PERFORMANCE: Charlotte Bouckaert.
DRAMATURGIE: Bart Van den Eynde.
AUDIO MIX: Benjamin Dousselaere.
MUZIEK: Nicolas Roseeuw.
TECHNIEK: Christoph Donse.
COPRODUCTIE: Toneelhuis, C-takt.
PRODUCTIE: Platform 0090.
MET STEUN VAN: Workspacebrussels.
MET DANK AAN: ZSenne Art Laboratory, Kunstenwerkplaats, De Grote Post.

Extra

De voorstelling is ook toegankelijk vanaf 16 jaar.