Home Programma Ão

Ão

Fado, bossanova, electronica, pop

Jong Muziek maakt sinds jaar en dag deel uit van het TAZ-DNA. Lode Pauwels en Wouter Vanmeenen van De Zwerver (Leffinge) legden overal te velde hun oor te luister en selecteerden acht jonge beloftevolle bands. Ze spelen elk vier keer, op verschillende locaties in de stad, met daarbij ook een ultieme passage bij Lijfstroom XL! Bovendien stappen ze elk ook in een bandcoaching-traject, waarbij ze met raad en daad bijgestaan worden tijdens hun muzikaal traject.

Ão, het muzikale geesteskind van Brenda Corijn en Siebe Chau, brengt een frisse mix van Zuid-Amerikaanse gitaarklanken, subtiele electronica en bezwerende zanglijnen in het Portugees en Engels. Ão weet zich te onderscheiden met een eigen unieke stijl.

Eind november 2020 kwam hun eerste ep uit bij San-Kofa Rhythm Records. Deels met muziek die, o.a. in de lockdown, als muzikale pennenvrienden is geschreven en opgenomen. Op 2000 km van elkaar, met Siebe in Leuven en Brenda in Porto. Live worden ze bijgestaan door Jolan Decaestecker die zijn sporen al verdiende bij Monagi, SPLNTR, Tom Barman (Gone West) en Mauro Pawlowski.

De betekenis van ‘Ão’ wordt bepaald door hoe je het uitspreekt: [ɐ͂w̃].

Het is iets pijnlijks, iets moois, iets treurigs, een uiting van verwondering of gewoon totale onzin.

BRENDA CORIJN: zang.
SIEBE CHAU: gitaar.
JOLAN DECAESTECKER: electronica, effects, soundscapes.

Extra

Op 4/8 treden ze ook op binnen Lijfstroom XL.