Goed om weten

WANNEER

TAZ#2021 vindt plaats van 23 juli tot en met 8 augustus 2021.

WAAR

In Oostende, op diverse locaties in de stad.

WAAR SLAPEN

Via Toerisme Oostende vind je alle info om te overnachten.

MOBILITEIT

Met de TAZ- routeplanner kan je vooraf je weg plannen van de ene TAZ-locatie naar de andere. Als duurzaam festival vragen we om zoveel mogelijk te voet te gaan of gebruik te maken van de fiets of het openbaar vervoer.

 • Stadsplan
  In het UiTloket in het Stadhuis of aan de infostand op Café Koer kan je een stadsplan met aanduiding van alle TAZ locaties afhalen. Op de achterzijde kan je de routeplanner volgen.
 • Met de fiets of te voet
  De meeste TAZ-locaties liggen in het stadscentrum en zijn het gemakkelijkst te bereiken te voet of met de fiets. Alle locaties worden aangeduid met gele signalisatiepijlen. Die duiden de kortste weg aan.
 • Met het openbaar vervoer
  Maak gebruik van de tram en/of bus om je te verplaatsen tussen de verschillende locaties. Vind je niet meteen wat je zoekt, dan kan je terecht op www.delijn.be, in de verschillende Lijnwinkels (o.a. Station Oostende, Marie Joséplein), bij Toerisme Oostende, aan de infostand in het Leopoldpark of bel naar De Lijn (070 220 200, € 0,30/minuut).

#SAMENTEGENCORONA

Om elke bezoeker, vrijwilliger, medewerker en artiest een veilige en aangename TAZ te bieden, vragen wij rekening te houden met de genomen coronamaatregelen alsook deze te respecteren in ieders belang. Alle informatie over de richtlijnen kan je hier terugvinden.

ETEN EN DRINKEN

Café Koer is het festivalcafé in het Leopoldpark langs de Leopold II-laan, is dé plek waar toeschouwers, artiesten en passanten elkaar ontmoeten. Een informele plek, zonder backstage, waar tussen pot en pint gezellig nagekeuveld kan worden. Naast een aparte cocktailbar (2e verdiep) kan je er ook kleine snacks kopen.

 • Openingsuren
  Op 25 juli zijn de bars open van 17u tot 24u. Vanaf 17u pik je er de opening mee. Dan stapt de Brusselse Reus in het huwelijksbootje met de Oostendse reus. Wil je erbij zijn? Koop dan hier je ticket.
  Vanaf maandag 26 juli tot en met zaterdag 7 augustus zijn de bars open van 10u tot 24u.
 • Herbruikbare bekers
  Sinds 2017 worden op Café Koer herbruikbare bekers en flesjes gebruikt. TAZ kiest er bewust voor om geen waarborg te vragen.
 • TAZ drankpas: eenvoudig en comfortabel
  Maak gebruik van de TAZ drankpas. Aan de drankpasstand (te vinden aan de hoofdingang in het Leopoldpark) kan je een drankpas kopen en opladen. Betalen kan met Payconiq By Bancontact. De pasjes kan je gebruiken in alle bars in het park.
 • Betalen
  Tijdens het toeristische hoogseizoen zijn heel wat bankautomaten leeg in Oostende. Een ideaal moment om eindelijk die Payconiq By Bancontact app te installeren op je mobiele telefoon. Aan de kassa aan de ingang van het park kan je met Payconiq By Bancontact betalen of met bancontact.

Quartiers d'O

Voor een hapje en drankje op het plein kan je terecht bij de lokale handelaars of verenigingen.
Op het Achturenplein verzorgt Briek vzw de bar, de inkomsten gaan naar hun vrije tijdswerking.
Uiteraard mag je zelf drank of eten meebrengen naar de pleintjes.

TAZ-youth

Kom met je bubbel gezellig iets drinken in de zomerbar. Frisdrank en pilsjes aan € 2, wijn en andere biertjes aan € 4.

INFOPUNT

 • Openingsuren:
  Van maandag 26 juli tot en met zaterdag 7 augustus van 10u tot 21u kan je aan de ingang van Café Koer terecht bij het TAZ infopunt. De medewerkers helpen je met raad en daad verder.

 • Publicaties: Karakterboekjes en postkaarten
  De karakterboekjes die TAZ i.s.m. KAAP en Studium Generale de voorbije jaren uitbracht zijn te koop aan het infopunt.
  Deze zomer drukt Brussels uitgever Plaizier zijn liefde voor Oostende uit met postkaarten over de band Brussel – Oostende. Kaartjes met illustraties van o.a. Tom Schamp, Gerda Dendooven, Kamagurka & Herr Seele … Deze ware collector’s items zijn te koop in diverse boekhandels. Twee kaartjes, van Tom Schamp en Jan Van Der Veken, verdeelt TAZ gratis op Café Koer en de festivallocaties.

 • De Brusselse Wetenschapsbox
  Wetenschappelijke experimenten bij jou thuis of op pad? Dat kan met de Brusselse Wetenschapsbox van de VUB! Dit gratis doe-het-zelfpakket voor gezinnen bevat een handvol wetenschappelijke activiteiten waarmee je aan de slag kan. Haal er eentje op aan de infostand, vanaf maandag 26 juli tot en met zaterdag 7 augustus tussen 10u en 21u, en zolang de voorraad strekt.

ZITPLAATSEN

De zitplaatsen zijn bij alle voorstellingen ongenummerd, ook in het Kursaal.
De voorstelling Violin Phase is rechtstaand.

OPENLUCHTVOORSTELLINGEN

Voor voorstellingen die in openlucht doorgaan is aangepaste kledij aangeraden. Bij warm weer een zonnehoed, zonnebril, zonnecrème. 's Avonds of bij minder mooi weer een trui, regenjas, enz.
Enkel in geval van aanhoudende en zware regenval of overmacht wordt een voorstelling afgelast of verplaatst naar een binnenlocatie. TAZ voorziet regenponcho’s.

TOEGANKELIJKHEID

 • De meeste locaties/voorstellingen zijn roltoegankelijk, met uitzondering van Radman (7+). Bij Radman (7+) is er een trap aan het opstapperron.
 • Ben je een rolstoelgebruiker, dan meld je dit best bij het reserveren. Je kan telefonisch contact opnemen met het UiTloket (059/25 81 41) of via info@tartart.be Enkel op deze manier kunnen we een comfortabel bezoek verzekeren. Een ticketmedewerker zal je assisteren naar je plaats in de zaal.

ROOKMACHINE EN STROBOSCOOP

 • Er wordt gerookt bij Wij, de Verdronkenen.
 • Gebruik van een stroboscoop komt voor bij Zwins en After all Springville.

AANVANG EN VERLOOP VAN DE VOORSTELLINGEN

 • Alle voorstellingen beginnen stipt. Laatkomers worden niet meer binnengelaten en tickets worden niet terugbetaald.
 • Mogen we vragen om bij het plaatsnemen niet te drummen en de nodige afstandsregels te respecteren.
 • Er is geen vestiaire aanwezig op de TAZ-locaties.
 • Tijdens de voorstellingen mag je de zaal niet verlaten.
 • Drinken of eten wordt niet toegelaten tijdens de voorstellingen.
 • Tijdens de voorstellingen is het verboden te roken.
 • Dieren en baby’s zijn niet toegelaten.
 • Foto-, film- of geluidsopnamen zijn niet toegelaten.
 • GSM-toestellen worden uitgeschakeld.

VOLG ONS

Op deze website of op onze facebook of instagram (#TAZ21) blijf je op de hoogte van het reilen en zeilen op TAZ.

TAALICONEN

De taaliconen zijn bedoeld voor mensen die Nederlands leren en geven het taalniveau aan. De iconen zijn ontwikkeld door het Huis van het Nederlands Brussel en de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

Deze voorstelling is woordeloos.

Je spreekt of begrijpt nog geen of niet zo veel Nederlands. Toch wil je graag een voorstelling meemaken. Als je dit icoon ziet, kan je zeker meedoen.

Je begrijpt al een beetje Nederlands, maar je durft nog niet zo goed praten. Voorstellingen met dit icoon zijn prima voor jou.


Je begrijpt al veel Nederlands en je kan ook al iets vertellen. Je maakt soms nog fouten of je hebt wat hulp nodig. Je kan naar voorstellingen met dit icoon.

Je spreekt en begrijpt vlot Nederlands. Je moet weinig inspanningen doen om de taal te begrijpen. Jij kan aan alle activiteiten meedoen. Vooral voorstellingen met dit icoon zijn geschikt voor jou.

ANDERE VRAGEN?

Mail naar theateraanzee(at)tartart.be en wij sturen je zo snel mogelijk tekst en uitleg.