Goed om weten

WANNEER

TAZ#2019 vindt plaats van 31 juli tot en met 10 augustus 2019.

WAAR

TAZ (Theater aan Zee) vindt elk jaar plaats in Oostende, op diverse locaties in de stad.

WAAR SLAPEN

Op Visit Oostende vind je alle info om te overnachten.

MOBILITEIT

Met de TAZ- routeplanner kan je vooraf je weg plannen van de ene TAZ-locatie naar de andere. Als duurzaam festival vragen we om zoveel mogelijk te voet te gaan of gebruik te maken van de fiets of het openbaar vervoer.

 • Stadsplan
  In het UiTloket in De Grote Post of aan de infostand op Café Koer kan je een stadsplan met aanduiding van alle TAZ locaties afhalen. Op de achterzijde kan je de routeplanner volgen.
 • Met de fiets of te voet
  De meeste TAZ-locaties liggen in het stadscentrum en zijn het gemakkelijkst te bereiken te voet of met de fiets. Alle locaties worden aangeduid met gele signalisatiepijlen. Die duiden de kortste weg aan.
 • Met het openbaar vervoer
  Maak gebruik van de tram en/of bus om je te verplaatsen tussen de verschillende locaties. Vind je niet meteen wat je zoekt, dan kan je terecht op www.delijn.be, in de verschillende Lijnwinkels (o.a. Station Oostende, Marie Joséplein), bij Toerisme Oostende, aan de infostand in het Leopoldpark of bel naar De Lijn (070 220 200, € 0,30/minuut).

ETEN EN DRINKEN

Café Koer is het festivalcafé in het Leopoldpark langs de Leopold II-laan, is dé plek waar toeschouwers, artiesten en passanten elkaar ontmoeten. Een informele plek, zonder backstage, waar tussen pot en pint gezellig nagekeuveld kan worden of ’s avonds gedanst kan worden tijdens Place Musette. Naast een aparte cocktailbar (2e verdiep) en een apart kindercafé (kiosk) kan je er ook kleine snacks kopen.

 • Openingsuren
  Op 31 juli zijn de bars open van 20u tot 02u. Vanaf 21u pik je er de opening mee door curator Lucas De Man, gevolgd door het openingslied van Jelle Denturck. Afsluiten doen we met de Cubaanse muziekband Daniel Lopez & D’Love.
  Vanaf donderdag 1 augustus zijn de bars open van 10u tot 02u.
 • Herbruikbare bekers: breng je ze terug naar de bar?
  Sinds 2017 worden op Café Koer herbruikbare bekers en flesjes gebruikt. Mogen we vragen om deze terug naar de bars te brengen. TAZ kiest er bewust voor om geen waarborg te vragen voor de bekers en flesjes.
 • TAZ drankpas: eenvoudig en comfortabel
  In plaats van je handtas of broekzak te vullen met jetons kan je vanaf 10 euro een saldo naar keuze opladen op een TAZ drankpas. De pasjes kan je gebruiken in alle bars in het park, ook voor kleine snacks. De drankpas kan je niet gebruiken in het cultuurcafé van cc De Grote Post noch voor de voorstellingen in het Familiepark. Aan de kassa aan de ingang van Café Koer kan je een drankpas vragen en opladen.
 • Jetons
  Met jetons kan je entree betalen voor de voorstellingen in het Familiepark of kan je drank aan de bars bestellen. Naast de kassa aan de ingang van Café Koer kan je vanaf dit jaar op de Familieparkdagen (3-9 augustus) ook jetons kopen aan het kindercafé aan de kiosk in het park.
 • Betalen
  Tijdens het toeristische hoogseizoen zijn heel wat bankautomaten leeg in Oostende. Een ideaal moment om eindelijk die Payconiq By Bancontact app te installeren op je mobiele telefoon. Aan de kassa aan de ingang van het park kan je met Payconiq betalen of met bancontact, niet aan de kassa aan de kiosk.

INFOPUNT

 • Openingsuren:
  Op donderdag 1 augustus van 10u tot 21u kan je aan de ingang van Café Koer terecht bij het TAZ infopunt. De medewerkers helpen je met raad en daad verder.
 • TAZette:
  Vanaf 11u kan je er de TAZette met interviews, nieuwsjes en verhalen verkrijgen, ideaal om je dag te plannen bij een kopje koffie of thee. De TAZette kan je ook ophalen bij UiTloket in De Grote Post, bij Toerisme Oostende en op alle TAZ-locaties. Of op je mobiel via theateraanzee.be.

 • Publicaties:
  De extra Knackuitgave ‘100 ideeën voor een betere wereld’ en de vijf karakterboekjes die in 2019 verschenen rond het thema betrokkenheid zijn te koop aan het infopunt. De Knack en Recto:verso zijn er gratis te verkrijgen.

ZITPLAATSEN

De zitplaatsen zijn bij alle voorstellingen ongenummerd, ook in het Kursaal.
De voorstellingen Against The Wall, The Hangman Radioshow, SELF LIFE DRAWING en Screws zijn voor een rechtstaand publiek.

OPENLUCHTVOORSTELLINGEN

Voor voorstellingen die in openlucht doorgaan is aangepaste kledij aangeraden. Bij warm weer een zonnehoed, zonnebril, zonnecrème. 's Avonds of bij minder mooi weer een trui, regenjas, enz.
Enkel in geval van aanhoudende en zware regenval of overmacht wordt een voorstelling afgelast of verplaatst naar een binnenlocatie. TAZ voorziet regenponcho’s.

TOEGANKELIJKHEID

 • De meeste locaties/voorstellingen zijn toegankelijk voor mensen met een beperking, met uitzondering van Oosteroever (The Village), cc DGP/Klas, Marcelline (DiVerzen, Poëzie in alle talen/Hallo micro/Meet, eat and greet), Conservatorium Aan Zee (Shiraz, tell me about the revolution?), in Het Familiepark (De Vervelende Bus en Een man verliet een keer zijn huis).
 • Ben je een rolstoelgebruiker, dan meld je dit best bij het reserveren. Je kan telefonisch contact opnemen met het UiTloket (059/33 90 00) of via info@tartart.be

  Enkel op deze manier kunnen we een comfortabel bezoek verzekeren. Een ticketmedewerker zal je assisteren naar je plaats in de zaal.

ROOKMACHINE EN STROBOSCOOP

 • Gebruk van een rookmachine op scéne komt voor bij Marinus, Nachten/Ballet De La Nuit en De broers Geboers.
 • Er wordt gerookt op scène bij Bloemen van een autist, Marinus, Forever, Happily ..., Studio Shehrazade en De broers Geboers.
 • Gebruik van een stroboscoop op scène komt voor bij Throught the lokking-glass (and what we found here).

AANVANG EN VERLOOP VAN DE VOORSTELLINGEN

 • Alle voorstellingen beginnen stipt. Laatkomers worden niet meer binnengelaten en tickets worden niet terugbetaald.
 • Mogen we vragen om bij het plaatsnemen niet te drummen en geen lege zitplaatsen tussenin te laten. Zo kan de zaal sneller vollopen en kan de voorsteling tijdig beginnen.
 • Er is geen vestiaire aanwezig op de TAZ-locaties.
 • Tijdens de voorstellingen mag je de zaal niet verlaten.
 • Drinken of eten wordt niet toegelaten tijdens de voorstellingen.
 • Tijdens de voorstellingen is het verboden te roken.
 • Dieren en baby’s zijn niet toegelaten.
 • foto-, film- of geluidsopnamen zijn niet toegelaten.
 • GSM-toestellen worden uitgeschakeld.

PROGRAMMABROCHURE

De brochure wordt in Vlaanderen verdeeld via diverse netwerken en komt zo in bibliotheken, musea, horeca ... terecht. De brochure kan je ook digitaal bekijken of via de post ontvangen, bestellen kan hier.

FAMILIEPARK PROGRAMMA

In het Leopoldpark vind je het parkplan met het programmaschema. Je kan dit ook digitaal bekijken. In de folder, verkrijgbaar aan de infostand, of HIER online lees je meer over de voorstellingen.

PROGRAMMABLAADJE

Extra duiding bij de voorstellingen lees je in het programmablaadje op de TAZ website. Wie een ticket voor een voorstelling heeft, ontvangt het programmablaadje ook per e-mail, kort voor de start van de voorstelling.

VOLG ONS

Op deze website of op onze facebook-, instagram of twitterpagina (#TAZ19) blijf je op de hoogte van het reilen en zeilen op TAZ.

TAALICONEN

De taaliconen zijn bedoeld voor mensen die Nederlands leren en geven het taalniveau aan. De iconen zijn ontwikkeld door het Huis van het Nederlands Brussel en de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

Deze voorstelling is woordeloos.

Je spreekt of begrijpt nog geen of niet zo veel Nederlands. Toch wil je graag een voorstelling meemaken. Als je dit icoon ziet, kan je zeker meedoen.

Je begrijpt al een beetje Nederlands, maar je durft nog niet zo goed praten. Voorstellingen met dit icoon zijn prima voor jou.


Je begrijpt al veel Nederlands en je kan ook al iets vertellen. Je maakt soms nog fouten of je hebt wat hulp nodig. Je kan naar voorstellingen met dit icoon.

Je spreekt en begrijpt vlot Nederlands. Je moet weinig inspanningen doen om de taal te begrijpen. Jij kan aan alle activiteiten meedoen. Vooral voorstellingen met dit icoon zijn geschikt voor jou.

ANDERE VRAGEN?

Mail naar theateraanzee(at)tartart.be en wij sturen je zo snel mogelijk tekst en uitleg.