Duurzaamheid

TAZ heeft een ecologische mindset en wil op vlak van milieubewustzijn zeer gericht inzetten op mobiliteit, afvalbeheer en energie. Je kan de ontwikkeling volgen via de duurzaamheidspagina op onze website.

HORECA

Sinds TAZ#17 worden op Café Koer herbruikbare bekers en flesjes gebruikt. We vragen dat iedereen die zoveel mogelijk terugbrengt naar de verschillende bars. TAZ kiest er bewust voor om geen waarborg te vragen voor de bekers/flesjes.
Wil je die toch als souvenir meenemen naar huis, dan kan dat in ruil voor één jeton.

ROBINETTO

Begin 2018 sloegen enkele festivals de handen in elkaar. Benieuwd naar wat de impact zou zijn als ze samen zouden investeren in duurzaamheid. De deelnemende festivals kozen ervoor om te werken rond drinkwater. Zonder CO2-uitstoot, zonder afval. Het resultaat was ‘Project Water’, waarbij tien festivals samen met de Leiding BV (het bedrijf achter Robinetto) investeerden

in de aankoop van meer dan 30 watertaps. De tien deelnemende festivals zijn Ancienne Belgique, Boomtown, Cirque Magique, Dranouter, ManiFiesta, Paradise City, Sfinks, Supervlieg/ Supermouche, Theater aan Zee en Tomorrowland. Dankzij deze watertaps en het gebruik van herbruikbare flessen, slagen we er samen in om meer dan 120.000 wegwerpflesjes en het transport van meer dan 30.000 liter water te vermijden.

MOBILITEIT

MET DE AUTO
Het TAZ-team vraagt om zoveel mogelijk het openbaar vervoer te gebruiken. Check alvast de routeplanner. Kom je toch met de auto? Neem dan zeker een kijkje op onze Facebookpagina! TAZ heeft een onlinegroep ‘Carpool TAZ’ waar je kan afspreken om samen te rijden. Want zelfs één auto minder op de weg maakt het verschil!
Carpoolers kunnen parkeren op de randparkings, meer info via visitoostende.be.

MET DE FIETS OF TE VOET
De meeste TAZ-locaties bevinden zich in het stadscentrum en zijn makkelijk te voet of met de fiets te bereiken. Alle locaties worden in het stadsbeeld aangeduid met gele signalisatiepijlen. Die duiden de kortste weg aan, te voet of per fiets. TAZ werkt samen met Fietspunt Oostende (in de ondergrondse fietsparking op het Stationsplein, elke weekdag open van 9u tot 19u, op za en zo van 9u tot 17u) en Gino Carts & Bikes (Kemmelbergstraat 40, open van 10u tot 18u). Vrienden van TAZ genieten hierbij een korting.

MET HET OPENBAAR VERVOER
Met de routeplanner kan je je uitstap op voorhand plannen. Vind je niet meteen wat je zoekt, bel dan De Lijn. Info 070 220 200 (€ 0,30/min.). In de Lijnwinkels (in Oostende: Station, Directiezetel en Marie-Joséplein - volledig overzicht op www.delijn.be), Toerisme Oostende en aan de infostand in het Leopoldpark kan je een folder van De Lijn verkrijgen.