TAZ BLAAST 25 KAARSJES UIT!

Posted on February 02, 2022

Deze zomer blaast TAZ maar liefst 25 kaarsjes uit, en dat vieren we graag met iedereen, het publiek, de artiesten, de medewerkers, de Oostendenaars.

Onder de noemer ZIE JE MIJ? stellen we onze feesteditie voor. Zie je mij staan? Zie je mij zitten? Zie je mij graag? Zie je mij om wie ik ben, of om wie je verwacht? Iedereen heeft nood aan gezien worden. We stelden met deze gedachte als leidraad een veelzijdig en meerstemmig programma samen waar we jullie graag voor willen uitnodigen.

Deze zomer zetten we de vele medewerkers graag extra in de kijker. Zie je de vele honderden (on)zichtbare mensen die elk jaar hun schouders letterlijk en figuurlijk onder het festival zetten? Dit jaar worden zij, allemaal samen, de curatoren van het festival. Zij geven het verjaardagsfeest mee vorm, en worden zichtbaar in o.a. het affichebeeld, de brochure, op sociale media. Want zonder hun loyale steun was TAZ nooit geworden wat het vandaag is. Grote dank aan allen!

Uiteraard staan ook de artiesten, zoals elk jaar in de kijker, het is hun job om gezien te worden. Het publiek kijkt en klapt. Maar wie is de mens achter de rol? Zien we die ook? Welke rol verwachten we en welke rol spelen we zelf, dagelijks?
De thematiek weerspiegelt zich o.a. in Boy van Kyoko Scholiers, Pied de Poule van Studio ORKA of Echo’s van Istanbul van Stichting Nieuwe Helden.

Er worden ook projecten gelanceerd zoals o.a. Zie je mij groeien?, meer projecten staan in de steiger en worden binnenkort gecommuniceerd.

TAZ#2022: door welke ogen willen we naar de toekomst kijken? Naar onszelf, elkaar, naar de natuur? Hoe gaan we zorg dragen zonder onze ogen te sluiten? Dat is de vraag die TAZ elf dagen zal stellen.