SPOOR 2

Posted on July 15, 2022

Ooit al de trein genomen op spoor 1 of 2 in het station van Oostende? De kans is klein, want je zal er letterlijk geen spoor van terugvinden! Spoor 1 en 2 liggen immers goed verstopt bij de loods van de NMBS, een iconische locatie van TAZ.

Wie tijdens TAZ een bezoekje brengt aan de loods, belandt in de vibe van een underground club, met voorstellingen die de cross-over zoeken tussen theater, dans en muziek. Shake, wieg, headbang of dans gerust mee, want alle performances en muziekoptredens ontdek je al rechtstaand.

Into the Open- Voetvolk

Wo 27/07 en do 28/07 |21u

Dance meets concert, dat is de belofte van Into The Open.

Drie punkmuzikanten en vier losgeslagen dansers belichamen de groove en delen de energie van de muziek.Voetvolk verwelkomt je voor een wilde, collectieve sprong in het ongewisse. Let’s trance!

Permanent Destruction- Naomi Velissariou/Theater Utrecht

Za 30/07 t/m ma 01/08 | 21u

In 2018 streken Naomi Velissariou en Joost Maaskant neer op TAZ met PERMANENT DESTRUCTION. The SK Concert, een melodramatisch energy concert ten top. Deze zomer serveren ze ’the whole lot’, PERMANENT DESTRUCTION, part 1, 2 and 3!

Nachtzwemmen- Jarne Van Loon/ Lieselot Siddiki

Wo 03/08 | 21u

Met een gedeelde liefde voor het dionysische, het nachtleven, glitter en spektakel maakte Jarne en Lieselot samen Nachtzwemmen. Een feest vermomd als een voorstelling, of omgekeerd.


Double bill: ELDERS/Spectacles- Laurence Roothooft & Tom Pintens/Benjamin Abel & The Unrequiered Love

DO 04/08 | 20u

ELDERS

ELDERS is de nieuwe band rond Tom Pintens (Het Zesde Metaal) en Laurence Roothooft en maakt Engelstalige popmuziek van de zuiverste soort.

Spectacles

Aanstormend operaregisseur en countertenor Benjamin Abel Meirhaeghe en de veelzijdige componist Laurens Mariën (ex-Soldiers Heart, Dolly Bing Bing) sloegen opnieuw de handen in elkaar voor een elektro­nisch concert dat laveert tussen een spektakel en een liefdes­ri­tueel.

Double bill: DREUN XL + S T I L L L

Vr 05/08| 20u

DREUN XL

Een explosieve combi van tien muzikanten, luidruchtige super heroes pur sang, bezwerende, psychedelische songs en geluidsmuren die eraan mogen geloven. The Stooges, Grateful Dead, GOAT en Black Sabbath resoneren in hun vibe ... Let there be brut rock!

STILL WE’D STARE OUT TO SEA
S T I L L L

Als Pieterjan Vervondel, de drummende helft van Madensuyu, en Mirko Banovic, de bassende linkerhand van Arno, muzikale plannen smeden, dan spitst het muzieklandschap de oren. De Belgische stemkunstenares en performer Prisca Agnes Nishimwe vervoegt al gauw de rangen en S T I L L L is een feit!

Rock ‘n Gospel; dat is waar ze met de band heen willen. Op ingenieuze wijze weten ze de twee genres te versmelten tot een bezwerende sound met impact.


BodyBodyBodyBody - Dag Taeldeman/Andrew Van Ostade (BodyBody)

Za 06/08 | 21u

Dag Taeldeman (frontman A brand) en Andrew Van Ostade (ex-drummer School is Cool) creëerden een opzwepende muzikale compositie die slingert tussen electro, dance, gitaar, drum en rituele muziek

Geïnspireerd door de magie van de traditie en de hedendaagse dancescene maakte Matteo een extatische en repetitieve choreografie!