Open call: TAZ Youth

Posted on November 25, 2022

TAZ is op zoek naar een gemotiveerde groep jongeren tussen 18-25 jaar om deel uit te maken van de jongerenraad van advies: TAZ Youth.

Deze raad van advies geeft Theater Aan Zee mee vorm door in aanloop van het festival maandelijks samen te komen om te brainstormen, gesprekken te voeren, voorstellingen te gaan bekijken,... Door een diverse groep samen te stellen met een verscheidenheid aan achtergronden, levenservaringen en perspectieven, creëren we een festival voor iedereen. Als organisatie willen we blijven leren en staan we continu open voor verbeteringen om TAZ zo maximaal mogelijk inclusief en toegankelijk te maken. We zijn ervan overtuigd dat de jeugdige en frisse blik van TAZ Youth ons hierin zowel zal ondersteunen als uitdagen.

Daarnaast nodigen we je graag uit om mee na te denken over het format en de structuur van TAZ Youth. We staan open om deze jongerenraad van advies samen met jou te ontwikkelen zodat de impact op het festival zo groot mogelijk is.

What’s in it for you?

  • De mogelijkheid om ervaringen, kennis en een netwerk op te bouwen binnen de culturele sector.
  • De mogelijkheid om bij te dragen aan de toekomst van het theaterfestival TAZ en haar werking nog toegankelijker, inclusiever en diverser te maken.
  • De kans om van dichtbij inzicht te krijgen in de werking van een theaterfestival en dit van achter de schermen mee te maken.
  • Gratis maaltijden en toegang tot alle voorstellingen tijdens TAZ#2023.

What we’re looking for?

Gemotiveerde jongeren tussen 18 en 25 jaar die enthousiast worden van podiumkunsten en zin hebben om mee te denken over cultuurbeleving in de meest brede zin van het woord.

Geen eerdere werk- of studie-ervaring in de kunsten is vereist, enkel een interesse en/of nieuwsgierigheid naar (podium)kunsten en de toekomst daarvan is essentieel. We willen vooral een diverse groep samenstellen met een verscheidenheid aan achtergronden en levenservaringen zodat verschillende perspectieven aan bod komen. Iedereen is welkom, ongeacht skills, kennis, identiteit, gender, nationaliteit, beperking, talenten, inkomen en oriëntatie.

Ben je geprikkeld?

Stuur een mailtje naar julie.v@theateraanzee.be voor meer info. Iedereen, écht iedereen is welkom!