KIEM

Posted on September 13, 2022

ONTDEK DE PROJECTEN VAN BELOFTEVOLLE MAKERS OF COLLECTIEVEN!

Om op een duurzame manier te investeren in het werk van jonge makers, ontwikkelden Theater Aan Zee, Sabam for Culture en De Grote Post een creatiebeurs gericht op laureaten van Theater Aan Zee, de TAZ 'Creatiebeurs Jonge Makers'. Jonge makers krijgen de kans om tijdens KIEM, het residentenfestival van De Grote Post, hun project live te pitchen bij jury en publiek.

De winnaar ontvangt 10.000 euro (voorzien door Sabam for Culture en TAZ) en mag rekenen op een residentie van 2 weken in De Grote Post. Het geselecteerde project wordt ook getoond op TAZ#23 of TAZ#24 en wordt ondersteund door de artistieke kern van TAZ en De Grote Post. Ontdek in primeur de nieuwe projecten van beloftevolle makers en collectieven.

Kom kijken naar de pitches op KIEM op vrijdag 30 september tussen 15u en 17u, in de Panoramazaal van De Grote Post, en ontdek welk talent dit jaar de prijs binnenhaalt tijdens de bekendmaking om 18u30.

Wie zijn de kanshebbers?

Femke Van der Steen presenteerde op TAZ#22 de veelbesproken Mater, een voorstelling over vrouwelijkheid met een mooie ploeg van spelers en een sterke zelfgeschreven tekst. In haar nieuwe voorstelling There never was a (box) wil ze rituelen ontwikkelen waarin “toxic masculinity” wordt ontmanteld om op zoek te gaan naar een alternatief.

Jonas Baeke (Bambiraptor, Pinokkio) wil met Bullsh**JOBS een familievoorstelling maken over administratie. "Het punt van de voorstelling wordt zeker niet dat de wereld nog veel efficiënter kan. Eerder wil ik de absurditeit aantonen van een situatie waarin we collectief zitten, en daarna kijken wat een alternatief zou kunnen zijn."

Sophia Bauer en Marie Schraepen die op TAZ te zien waren in Guilty of Love, gaan verder in hun onderzoek naar het vrouwelijke lichaam en het complexe netwerk aan verbeelding en betekenis dat erop is geschreven. Hun nieuwe voorstel heet Motherbaby, waarmee ze het concept moeder in de meest grillige vorm willen onderzoeken.

Jeff en Bas van dinsdag.org (Memeing of Life) zullen jullie met Doctor Cyberfaust dan weer meenemen naar de digitalisering van onze wereld. "Dr. Cyberfaust wordt een gebricoleerde Patafysische- scifi-voorstelling over de verre nabije toekomst waar A.I. het menselijk intellect heeft voorbijgestreefd."

Bekijk hier wie de vorige winnaars van de TAZ 'Creatiebeurs Jonge Makers' waren.

Wil je nog meer artiesten aan het werk zien tijdens KIEM? Gespreid over 3 dagen (30 sept - 2 okt) presenteren meer dan 30 artiesten hun werk. Bekijk hier het programma.