Kabinet Jong Werk

Posted on December 23, 2022

Kabinet Jong Werk

Kabinet Jong Werk is het nieuwe online platform van TAZ voor jonge makers. Via dit platform willen we jonge makers informeren over wat we vanuit TAZ organiseren maar ook wat er in de sector leeft. Het is dus een informatief platform die voor- en nazorg biedt voor alle jonge makers los van de selectie voor het festival.

GROEPSGESPREKKEN

Graag gaan we actief in dialoog met de scholen omdat we voelen dat de stap van school naar sector niet evident is. We willen graag mee bruggen bouwen. Wil je dat de programmator Jong Werk even langskomt op de opleiding voor een klassikaal gesprek? Dat kan. Maak een afspraak via: Jozefien.m@theateraanzee.be

Niet enkel kunnen we elkaar leren kennen, studenten kunnen ook hun zorgen en gedachten delen. Wij nemen het mee naar ons beleidsplan en visie ontwikkeling.

ZITDAGEN

1 keer in de maand kan je bij Jozefien aan tafel schuiven met concrete vragen en/of ideeën én een lekkere koffie. In de eerste maanden van 2023 gaat Jozefien op tour in Vlaanderen. Ontdek waar je haar kan vinden en reserveer HIER jouw tijdslot.

Noteer alvast in de agenda:

  • Brussel: maandag 9 januari 2023 tussen 11u en 17u - Ana-attento Coffeebar (Auguste Ortsstraat 9)
  • Gent: dinsdag 24 januari tussen 10u en 14u30 - Pain Perdu (Walpoortstraat 9)
  • Antwerpen: dinsdag 21 februari tussen 10u en 17u - GEANNULEERD wegens ziekte
  • Leuven: maandag 27 februari tussen 11u en 15u30 - Noir Coffeebar (Naamsestraat 49)

TREFDAG: Solidair (dossiers) schrijven

Wil je een projectsubsidie binnen de podiumkunsten aanvragen maar breekt het koud zweet je uit? Kom naar Oostende en duik mee in de wondere wereld van de aanvragen!

Op 6 maart 2023 tussen 10u en 17u kan je terecht in KAAP (Zeedijk, Koning Boudewijnpromenade 10, Oostende). In samenwerking met De Grote Post en KAAP organiseren we een schrijfdag waar iedereen welkom is. Vanuit de verschillende organisaties zullen er die dag experten aanwezig zijn waar iedereen bij terecht kan op inhoudelijk-artistiek of financieel vlak. Je krijgt er tips en trick, je kan je dossier laten nalezen en we helpen je met je budgetbegroting.

OPEN CALLS EN EXTRA'S

Hieronder verzamelen we interessante evenementen en “open calls” van de sector voor Jonge Makers. Wil je jouw evenement, activiteit of Open Call op onze website? Stuur ons gerust een mailtje.

Fundamentele Gesprekken, luister en leer

Fundamentele gesprekken is een podcast van Festival Cement. Lotte Lola Vermeer gaat met experts uit de podiumkunsten in gesprek over actuele thema’s en vraagstukken. Van de inrichting van toneelopleiding tot de vraag hoe je je als freelancer in de kunsten staande houdt. Met relevante inzichten en verfrissende uitwisselingen werpt elk gesprek een nieuw licht op de veranderende podiumkunsten.

Luister naar alle gesprekken via https://www.festivalcement.nl/fundamentele-gesprekken

NUTTIGE LINKS:


CONTACT

Jozefien Mombaerts
Jozefien.m@theateraanzee.be