TAZ#2020 GEANNULEERD

Posted on April 03, 2020


Persbericht: We'll meet again... next year

Het zat er al een tijdje aan te komen.
Na de Nationale Veiligheidsraad en in overleg met het stadsbestuur van Oostende is het duidelijk dat we helaas TAZ#2020 dienen te annuleren. Maar niet getreurd, deze editie gaat niet verloren maar wordt verplaatst naar 2021, van 28 juli tot en met 7 augustus.

Het doet ons allen zeer aan het hart: de meer dan 450 enthousiaste medewerkers die klaarstonden, de meer dan 1.000 artiesten die stonden te popelen, onze vele partners, leveranciers en sponsors die ons ondersteunden én het talrijke publiek die ernaar uitkeek. TAZ is magisch in die vele ontmoetingen en dat zullen we hard missen.

We danken onze gastcurator Caroline Pauwels uitdrukkelijk voor haar blijvende betrokkenheid, flexibiliteit én haar engagement om het curatorschap met een jaartje uit te stellen.

Caroline Pauwels, gastcurator: 'Ik voel de collectieve pijn, van de artiesten en gezelschappen, van alle mensen die jaar in, jaar uit alles in goede banen leiden. En niet in het minst van jullie zo trouwe publiek. Het is hard, voor jullie, voor ons, voor allen.'

Is dit weg verwondering?
'Ik mag hopen van niet. Omdat we alvast geleerd hebben dat we niet de meester van het universum zijn. Dat net iets verbindend als TAZ zoveel meer betekent dan we ooit maar konden bevroeden. TAZ als een levensnoodzakelijk familiefeest. Die raison d’être gaat nu nog sterker groeien.
We mogen even triest zijn. Maar, daarna, en vooral op lange termijn: schoner, sterker en wijzer dan ooit. Verwonderd dat we terug samen zijn. Dat is de essentie. Alleen dat.'

Luc Muylaert, artistieke leiding: 'Nu de beslissing gevallen is, gaan we in gesprek met kunstenaars, medewerkers, partners en de stad Oostende om te kijken wat we deze zomer alsnog voor hen en ons publiek kunnen betekenen.'

TAZ is en staat voor ontmoeting, tussen publiek, artiesten en medewerkers en het is de moeilijkste uitdaging ooit om dat dit jaar voor elkaar te krijgen. Maar… ‘never surrender’ is en blijft ons motto!"

We houden je op de hoogte!

Van harte,

Het TAZ-bestuur en het TAZ-team

-------------------------------

De Karaktersalons van maart, april en mei zijn geannuleerd.
Samen met KAAP, KASK (Studium Generale) en de auteurs onderzoeken we of deze kunnen doorgaan tijdens het festival.
De Karakterboekjes zijn wel al verkrijgbaar en kan je hier bestellen.
In Ode aan de verwondering vertelt gastcurator Caroline Pauwels over de verwondering van alledag, overal om ons heen.