Poquelin II

STAN

Komedie

STAN kent het werk van Molière bijzonder goed. Eerder maakte het spelerscollectief al het succesvolle Poquelin (2003). En dat smaakte duidelijk naar meer!

Poquelin II is een bewerking van twee komedies van Molière, de Franse satirist uit de 17e eeuw die met de kleinburgelijkheid van zijn tijdgenoten spotte. L’Avare (De Vrek), een portret van de gierige en hebzuchtige Harpagon, is een tragikomedie over machtswellust, hebzucht, generatieconflict, waarheid en leugen. In Le Bourgeois Gentilhomme (De Parvenu) zien we het rijke burgermannetje Jourdain, dat maar al te graag bij de adel wil horen en zich daarom laat bedriegen door de graaf Dorante. Een absurde theatervoorstelling vol misverstanden, spot en vooral veel humor.

‘De planken, de kostuums, de toneelgordijnen, de tekst, de zeden ... Alles staat op losse schroeven in Poquelin II waarin tg STAN twee stukken van Molière met een aan carnavalswaanzin grenzende gretigheid in de mix gooit. En of dat vuurwerk oplevert!’ (FocusKnack ****)

De voorstelling is ook toegankelijk vanaf 16 jaar.

TEKST: Molière.
VAN/MET: Kuno Bakker, Els Dottermans, Willy Thomas, Stijn Van Opstal, Jolente De Keersmaeker, Damiaan De Schrijver, Frank Vercruyssen.
LICHTONTWERP: Thomas Walgrave.
TECHNIEK: Tom Van Aken en Shane Van Laer
PRODUCTIE/DECOR: tg STAN.
KOSTUUMS: Inge Büscher.
COPRODUCTIE: Toneelhuis/Olympique Dramatique, NTGent, Dood Paard, ARSENAAL/LAZARUS.


tickets