Pharmakos

Laura Vandewynckel

Kortfilm

Ook jonge filmmakers verwelkomen we op TAZ, dit onder de noemer Tussen Woord en Beeld. Deze zomer leggen afstuderende scenaristen, jonge filmregisseurs en studenten Drama met hun toekomstige collega’s samen de weg tussen ‘Woord en Beeld’ een stukje af. We betrekken het publiek, presenteren verschillende kortfilms en verhalenvertellers pitchen hun verhaalidee voor jury en publiek.
Tussen Woord en Beeld is een samenwerking met deAuteurs, Sabam for Culture en het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), met de ondersteuning van de Scenaristengilde, de Acteursgilde en Unie van Regisseurs.

TAZ programmeerde een aantal sterke kortfilms die zich inhoudelijk ook verhouden tot de thema’s van het non-fictie boekprogramma.
In het voorprogramma geven we een sneakpreview van kortfilms geselecteerd uit het rijke filmaanbod van de bachelors en masterstudenten aan de Vlaamse Filmscholen. Deze makers staan te trappelen om met hun werk op het (inter)nationale festivalcircuit in première te gaan. TAZ geeft alvast een voorproefje.

In Pharmakos wordt een zwijgzaam duo in deze geanimeerde documentaire op een Grieks eiland meegevoerd in de re-enactment van het oude Pharmakosritueel, waarin ongelukkigen worden opgeofferd voor het heil van de gemeenschap.

Ook wordt Roosenberg van Ingel Vaikla vertoond.

REGIE: Laura Vandewynckel.

tickets