Première

Panic fear of standing still

MOVEDBYMATTER

bewegingsritueel

Over heel de wereld zijn rituelen belangrijke pijlers om betekenis te geven aan veranderingsprocessen. Kunnen kunstenaars een bijdrage leveren? Rituelen zijn theatraal maar geen theater; therapeutisch maar geen therapie; kunstzinnig maar geen kunst.

'Rituals make things happen in the real even if it’s in the imaginary.’ (Richard Sennet)

Vier performers betreden het strand, ze bewandelen hun pad of dat van de ander. Tijdens dit vier en een half uur durend bewegingsritueel gaan ze de strijd aan met de zee. Stapsgewijs vormen ze verschillende symbolen, ondanks de overmacht van de natuur blijven ze wandelen in een oneindig repetitief ritueel om finaal opgeslorpt te worden door de zee.

Panic Fear of Standing Still brengt rust en doet de tijd even stilstaan. Maar ook hieraan komt een eind, patronen vervagen want vandaag is niet morgen. Verandering is onstopbaar. Elk afscheidsritueel symboliseert een einde en een begin.

Op woensdag en vrijdag kan je dit ritueel doorlopend bekijken, op zondag 29 juli kan je zelf deelnemen, één uur lang word je performer. Afspraak om 10u45 aan de ingang van VAYAMUNDO, na een korte toelichting vindt het eigenlijke wandelen plaats van 12u tot 13u.

Kasper Vandenberghe (zie ook TALK SHOW ) speelde o.a. bij Ontroerend Goed en Het Zuidelijk Toneel, de laatste 10 jaar vooral bij Jan Fabre.

De verschillende performances worden live gestreamd en zijn te zien in de lokettenzaal en het cultuurcafé in de Grote Post.

MET: Kim Amankwaa, Coralie Meinguet, Elise Ludinard, Kim Verbeke.
CONCEPT/ REGIE: Kasper Vandenberghe.
ARTISTIEKE ASSISTENTIE: Annabel Reid.
KOSTUUMONTWERP: Johanna Trudzinski.
ZAKELIJK: Wouter Vermeyle.
MET STEUN VAN: KAAP, BOZAR.
I.S.M.: TAZ, Beaufort.
FOTO: Research project RE-birthday BOZAR, 21/12/2017.

tickets