Een dialoog tussen Woord & Beeld

Met o.a. Phara de Aguirre, Orlando Verde

Nederlands

Ook jonge filmmakers verwelkomen we op TAZ, dit onder de noemer Tussen Woord en Beeld. Deze zomer leggen afstuderende scenaristen, jonge filmregisseurs en studenten Drama met hun toekomstige collega’s samen de weg tussen ‘Woord en Beeld’ een stukje af. We betrekken het publiek, presenteren verschillende kortfilms en verhalenvertellers pitchen hun verhaalidee voor jury en publiek.

Tussen Woord en Beeld is een samenwerking met deAuteurs, Sabam for Culture en het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), met de ondersteuning van de Scenaristengilde, de Acteursgilde en Unie van Regisseurs.

Waarom vertelt een filmmaker zijn verhaal? Welk mens- en wereldbeeld wordt getoond? Kan een film onze wereld, onze samenleving mee vormgeven? Welke mogelijkheden biedt de verbeeldingskracht voor een toekomstige wereld?

Over deze vragen gaan moderatoren Phara Di Aguire, Orlando Verde, Gertjan Willems en Ann Overbergh, met filmregisseurs Bas Devos, Kevin Meul en Christophe Van Rompaey, een groep acteurs en het publiek in dialoog.

De voorstelling begint met een table read waar een zestal ervaren en jonge acteurs, in regie van een bekwaam regisseur, scènes lezen uit het scenario van een beginnend filmmaker. Algauw ontstaat een dynamisch uitwisselen rond de kwaliteiten van het verhaal, de uitwerking van de personages en de filmische vertelstructuur. Vanuit die dynamiek gaan we de dialoog aan. We sluiten af met de vertoning van een kortfilm.

Elk scenario en elke film kaderen binnen de thema’s die aan bod komen tijdens het non-fictie programma, nl. zorg en kunst, opstand, populisme en betrokkenheid.

tickets