Così

DESCHONECOMPANIE/Muziektheater Transparant, Translab

muziektheater
NL/IT

Twee acteurs, twee klassieke zangers, een pianist en een violiste discussiëren over het bestaan van eeuwige trouw. Don Alfonso, filosoof en ook pianist, zegt aan vier jonge geliefden dat ze elkaar niet trouw kunnen blijven. De koppels eisen een tegenbewijs en zetten samen met hem een experiment op. Despina, de kamermeid en violiste, laat op haar beurt de vrouwen kennismaken met de vrije liefde. Krijgt Don Alfonso gelijk? En sterker nog: valt liefde wel in een structuur te gieten?

DESCHONECOMPANIE, vorige zomer te gast met Don Juan, wil door een vertalende theatertaal, het openbreken van het genre, ludieke verkleedpartijen, verstilde aria's en indrukwekkende ensembles opera toegankelijk maken voor een breed publiek. Così is gebaseerd op Mozarts opera Così fan tutte (De school der geliefden).

Voorstelling in openlucht, aangepaste kledij aangeraden. De voorstelling is ook toegankelijk vanaf 14 jaar.

COMPOSITIE: Wolfgang Amadeus Mozart.
TEKST: Lorenzo Daponte
REGIE/CONCEPT: Tom Goossens.
MUZIKALE LEIDING: Wouter Deltour.
MUZIEKDRAMATURGIE: Lalina Goddard
KOSTUUMS: Marij De Brabandere
KOSTUUMASSISTENT: Els Van Buggenhout
MET: Wouter Deltour (Alfonso, piano), Carine van Bruggen (Dorabella), Arne Luiting (Ferrando), Clara Cleymans (Despina, viool, zie ook Onze wederzijdse vriend), Annelies Van Gramberen (Fioldiligi), Jokke Martens (Guglielmo).
TECHNIEK/LICHTONTWERP: Johannes Ringoot.
COPRODUCTIE: Operadagen Rotterdam.
MET DANK AAN: KASK DRAMA Gent, LOD muziektheater, IOA, Raphaël Vandeweyer, De Grote Post Oostende.

tickets