brusoost

CHPT 01/Lest we forget, we also served.../Zeemeermin

W I P C O O P/Mestizo Arts Platform (MAP)

W I P C O O P (Work in Progress Cooperation): elk jaar houden artiesten uit Antwerpen, Brussel en Gent ergens op de wonderbaarlijke route van hun creatieproces halt om te tonen waar ze staan. Critici uit alle hoeken van het land tekenen present voor feedback, of een visitekaartje hier en daar. W I P C O O P is een kruisbestuiving tussen organisaties om nieuwe stedelijke artiesten te leren kennen en te helpen doorstromen. Tijdens TAZ presenteert W I P C O O P een artiest, met zijn work in progress, uit elke stad.
Elke WIP duurt ongeveer 30' en wordt gevolgd door een gesprek met de artiesten in de pauze. Je kiest zelf of je er een, twee of drie wil zien. Het ticket geldt voor de drie presentaties.

17u
CHPT 01 - The Different Shades of the Faceless Alien
De Brusselse Loucka Fiagan en Oscar Cassamajor werken met spoken word, soundscapes, dans en video in snelle switches geïnspireerd op het hyperkinetische mediagebruik en de snelle impulsen van het menselijk brein.
(de titel van de voorstelling is recent gewijzigd naar Bluland, om verwarring te vermijden wordt die niet verder aangepast)

18u
Zeemeermin
In deze monoloog praat de Antwerpse Jaouad Alloul (BeHuman vzw) over zelfaanvaarding, familie, liefde, rechtvaardigheid en vergiffenis. Hij is een Belg met Marokkaanse roots en hoopt bruggen te bouwen waar anderen de overkant niet durven zien.

19u
Lest we forget, we also served ...
De Gentse Lola Oduwole brengt muziektheater met negrospirituals, hymnes, liedjes en verhalen over de ervaringen van zwarte en Indiase soldaten die vochten in WO I en WO II om het Britse koninkrijk te beschermen.

De voorstellingen duren samen ongeveer 180', dit is inclusief pauzes.

tickets