Rituelen in superdivers Oostende

Babbelsalon: Kolona Maan

Color Cultuur/FMDO vzw

In het Leopoldpark komt een gezellig salon, waar vandaag Kolona Maan neerstrijkt. Kolona Maan is een vereniging voor vrouwen en kinderen met een diverse culturele achtergrond (Marokko, Libanon, Irak, Iran, België … ). Ze focussen zich op de gelijkenissen tussen vrouwen en niet de verschillen. Hiervoor organiseren ze heel uiteenlopende activiteiten voor en door vrouwen. Kolona Maan organiseert ook taal- en cultuurklassen voor kinderen.

Samen met het publiek praten ze over tradities en rituelen. Elke cultuur heeft een schat aan eigen rituelen. Zo wordt o.a. bij een Marokkaanse begrafenis een sterke koffie gedronken, in Mexico viert men de dood tijdens de kleurrijke Dia de los Muertos, de Koerdische en Afghaanse gemeenschap vieren heel uitgebreid de lente … Kom proeven, luisteren en ontdekken hoe rituelen en tradities beleefd worden bij deze nieuwe Oostendenaars. Iedereen is welkom!

Volgende Oostendse FMDO-verenigingen van mensen met migratieachtergrond nemen deel: Egybelg (Egypte), Kagandahan (Filipijnen), Jiyan (Koerdistan), OSBU (Gambia), Ariana (Afghanistan), Syrië met liefde (Syrië), Kolona Maan (multiculturele vrouwenvereniging), Latinacion (Latijns-Amerika).

In het kader van Color Cultuur, een project van FMDO vzw.
I.S.M.: TAZ.
MET STEUN VAN: de Vlaamse overheid, de Stad Oostende.

tickets