Apéro Poëzie: Alicja Gescinska/Peter Verhelst

Tijdens Apéro Poëzie vertellen bekende lezers over de poëzie in hun leven, bij een aperitief en met zicht op zee. Bovendien brengen ze een dichter mee die ze bewonderen, een illustrator tekent live en er is plaats voor een poëziedebutant, telkens een van de genomineerden van de tweede editie van de Poëziedebuutprijs Aan Zee.
Carl De Strycker, directeur van Poëziecentrum, gaat met hen in gesprek. Ahmed Roni & friends brengen etnisch-Koerdische muziek.

Alicja Gescinska is een Pools-Belgische filosofe, schrijfster en tv-maakster. Met haar eerste roman Een soort van liefde (2016) won ze de Debuutprijs. In Wanderlust, een programma van Canvas, gaat ze filosofische gesprekken aan met filosofen, schrijvers, kunstenaars en wetenschappers.

De dichter die zij uitnodigt is Peter Verhelst, die in 1987 debuteerde met de dichtbundel Obsidiaan en sindsdien heel wat prijzen in de wacht sleepte. Voor de bloemlezing Koor selecteerde hij 120 gedichten uit eerder werk.
Simone Atangana Bekono maakt het rijtje debutanten volledig. Muzikant, illustrator en kunstenares Sarah Yu Zeebroek tekent live bij de poëzie.

MET: Alicja Gescinska, Peter Verhelst, Simone Atangana Bekono, Sarah Yu Zeebroek.

tickets