Lohaus

2 X Jong Muziek (2)

Ook lohaus kreeg gisteren de kans zich te bewijzen voor jury en publiek, dit keer op de binnenplaats van het Fort Napoleon. Bebrild, besnord en bebaard stapten de heren de arena in. Modieus maar sober gekleed, ietwat braaf en bedeesd. Toegegeven: ook hier kwamen we niet als een onbeschreven blad kijken. Ondergetekende zag de band in 2014 al eens aan het werk en maakte toen een verslag op dat met volgende afsluiter in de archieven belandde: “Het potentieel is er, de attitude misschien nog meer, de afwerking niet. Een nauwsluitende strop rond de nek van deze beloftevolle band.”

Het was dan ook fijn om te zien hoe de groep de tussenliggende jaren heeft gebruikt als vruchtbaar rijpproces, de laptop-gestuurde beats plaats maakten voor een warmbloedig exemplaar, en zanger Thomas Lauwers zijn scherpe stemgeluid afvijlde tot een meer conventioneel timbre. Wat wel bleef hangen: een feilloos gevoel voor zweverige droompopmelodieën, doordachte arrangementen en een charisma dat makkelijk door kan gaan voor arrogantie. Iets wat echter al snel doorbroken werd met een ontwapenend “Wow, jullie zijn met veel. Bedankt.”

Toch boeide vooral het eerste deel van de set, bleken de catchy melodieën iets te inwisselbaar, en was de band duidelijk niet erg in zijn element op dit vroege uur. “Zo vroeg, dat hebben we nog nooit gedaan,” biechtte Lauwers ons op, en we geloofden het meteen. Een tweede kans krijgen ze deze avond, in de Lokettenzaal van De Grote Post. Maar dan wel graag met iets minder zakken onder de ogen, en iets meer ballen aan het lijf. (Ewoud Vermoot)

LOHAUS SPEELT NOG VANAVOND OM 24U IN CC DGP – LOKETTENZAAL EN
MORGEN OM 22U IN CAFE CRAYON.