Tips & Tricks

Anouk Sturtewagen/Sarah Eisa

Tips & Tricks

Anouk Sturtewagen/Sarah Eisa

Tips & Tricks

Anouk Sturtewagen/Sarah Eisa

In haar monoloog onderzoekt de Duits-Palestijnse Sarah Eisa wat zich ergens thuis voelen betekent. Met haar eigen ‘scattered identity’ als vertrekpunt vertelt ze een verhaal over migratie in een ‘global society’. Want wat is thuis? Via jeugdherinneringen, filosofen en schrijvers probeert ze een antwoord te vinden op deze vragen. Tips & Tricks is een uitnodigende zoektocht, met live harpmuziek van Anouk Sturtewagen.

Tips & Tricks hanteert het register van een TED talk: sympathie, humor, audiovisuele prikkels en veel data. (…) De prestatie van Eisa als actrice is indrukwekkend. Maar ook als schrijfster: de voorstelling geeft een boeiend verhalende vorm aan een combinatie van data, anekdotiek, filosofie en actualiteit.’ (Kifkif.be)  

Sarah Eisa (°1982, Duitsland) studeerde Theaterwetenschappen in München, Dramatische kunsten (regie) aan het Rits in Brussel en Wijsbegeerte en moraalwetenschappen aan de Vrije Universiteit in Brussel. Ze werkte als actrice/performer onder meer samen met regisseurs Ruud Gielens, Johan Dehollander, Simon De Vos, Karl van Welden, Mokhallad Rasem, Theater Zuidpool en Moussem Nomadisch Kunstencentrum.
In 2010 speelde ze mee in Irakese Geesten, waarvoor regisseur Mokhallad Rasem de Jongtheaterprijs ontving en die voor Het Theaterfestival geselecteerd werd. Sinds 2016 werkt ze  als inhoudelijk-artistiek medewerker en dramaturge bij ARSENAAL/LAZARUS. 


TEKST/SPEL: Sarah Eisa.
MUZIEK: Joris Blanckaert.
HARP: Anouk Sturtewagen.
REGIE: Machteld Timmermans.
BEELD: Eric Engels.
DRAMATURGISCHE ONDERSTEUNING: Esther Severi.
LICHT: Bert Vermeulen.
TECHNIEK: Pieter Kinoli, Wouter Dupon.
COPRODUCTIE: Muzia Zeny, De Bijloke.
I.S.M.: ARSENAAL/LAZARUS.
MET STEUN VAN: de Vlaamse Gemeenschap, Kunstenwerkplaats Pianofabriek.

extra info

De voorstelling is ook toegankelijk vanaf 16 jaar.

tickets

Sat 29-07-17
21:00
75'
€ 12
Sun 30-07-17
11:00
75'
€ 12
Sun 30-07-17
15:00
75'
€ 12