Liedjes met Wortels (5+)

Zonzo Compagnie

Muziektheater

Liedjes met Wortels (5+)

Zonzo Compagnie

Muziektheater

Samen met poppentheater FroeFroe tovert TAZ het Leopoldpark opnieuw om tot een echt cultureel kinderparadijs, Het Familiepark! Kom op 29 juli om 11u verkleed, geschminkt of volledig gepimpt naar de opening! TAZ trakteert wafels!

Je kan er elke dag van 11u tot 19u mooie theatervoorstellingen en hippe concerten zien en horen. In openlucht, de groene of de witte tent, of in de gloednieuwe grote theatertent! Zin om te ravotten of te knutselen? Verken dan het doolhofkasteel, kruip op de schommeldraak en maak je stoutste knutseldromen waar, door het park heen bots je op tal van spelletjes en installaties. Aan de infostand in het Leopoldpark kan je elke dag het Parkplan vragen, met up-to-date info over alle activiteiten in het park.

Elan was een bijzonder meisje, dat in alles muziek leek te horen. Op een nacht droomde ze dat ze een grote machine zou maken waarin ze alle liedjes kon verzamelen.
De volgende dag vertrok ze, haar bandopnemer onder de arm. Ze reisde door de wereld en verzamelde slaapliedjes, liefdesliedjes, feestliedjes, kietelende en prikkelende liedjes … Zangeres Naomi Beeldens en muzikant Jan Van Outryve brengen deze liedjes opnieuw tot leven. Met niets meer dan een stem, een ukelele en een luit nemen ze je mee op reis.

Met het verhaal over Elan als leidraad verzamelden ze een reeks parels uit het gigantische archief van Alan Lomax. Jarenlang reisde deze musicoloog de wereld af en verzamelde hij een indrukwekkend aantal liedjes. Met niets meer dan een stem, een ukelele en een luit betoveren Soetkin en Jan hun publiek met een eenvoudig, eerlijk en ontroerend concert.

‘Bijzonder mooi vertolkte liedjes over leven en dood, geluk en verdriet, met een heel eenvoudig, ouderwets voorleesverhaaltje ertussen. Je kon een speld horen vallen.’ (De Standaard)

De Standaard over Liedjes met Wortels, nog te zien op BIG BANG op 9 november in Opera Gent : "Dat de iPadgeneratie nog altijd moeiteloos geboeid kan raken zonder suizende multimedia, bewees 'Liedjes met wortels'. Luitist Jan Van Outryve en Soetkin Baptist doken in het archief van de Amerikaanse folklorist Alan Lomax: bijzonder mooi vertolkte liedjes over leven en dood, geluk en verdriet, met een heel eenvoudig, ouderwets voorleesverhaaltje ertussen. Je kon een speld horen vallen"

ZANG: Naomi Beeldens
UKELELE/LUIT: Jan Van Outryve.
KOSTUUMS/VORMGEVING: Lotte Stek.

extra info

Taalniveau 3: je begrijpt al veel Nederlands en je kan ook al ietS vertellen. Je maakt soms nog fouten of je hebt wat hulp nodig.

tickets

Wed 02-08-17
12:00
45'
2 jetons
Wed 02-08-17
14:30
45'
2 jetons
Wed 02-08-17
17:00
45'
2 jetons
Thu 03-08-17
12:00
45'
2 jetons
Thu 03-08-17
14:30
45'
2 jetons
Thu 03-08-17
17:00
45'
2 jetons