Groupe Diane

Het nieuwstedelijk

Groupe Diane

Het nieuwstedelijk

Het begint bij het verhaal van de jonge Michel Strée. Het is 1980. Hij kaapt een lijnbus en eist radiozendtijd. Naïef idealisme in een tijd getekend door economische crisis, bijzondere wetten en besparingen. De CCC, Action Directe, Brigate Rosse, Rote Armee Fraktion, het politiek activisme in die jaren viert hoogtij.

Dertig jaar later maken we kennis met de drie laatste leden van een extreemlinkse terreurgroep. Ze zitten als ratten in de val want hun geld is op . Een geëngageerde prof zoekt contact met hen en sleurt een jonge activist mee.

‘Groupe Diane is een ijzingwekkende thriller over extreemlinks verzet en ontspoorde idealen. Beslist een van de beste toneelstukken van het jaar.’ (De Standaard *****)

REGIE/RESEARCH: Christophe Aussems.
TEKST/RESEARCH/(MUZIEK)DRAMATURGIE: Stijn Devillé.
SPEL: Sara Vertongen, Jonas Van Thielen, Michaël Pas, Pieter-Jan De Wyngaert, Suzanne Grotenhuis, Matthias Van de brul (zie ook gebergte).
MUZIEK: Bert Hornikx, Gerrit Valckenaers.
SCENOGRAFIE: Danny Cobbaut.
LICHTONTWERP: Kishan Singh.
KOSTUUMS: Veerle Hasselman.
GELUID: Stefan De Reese.
DECOR: Andreas Ketels, Karl Philips.
TECHNIEK: Thomas Verachtert, Elric Reinartz.
PRODUCTIE: Ellen Haesevoets, Kristien Borgers. 

TIP: het Nieuwstedelijk zakt begin december af naar zee, ga samen met De Grote Post op bezoek bij 'De Buren' in Knokke-Heist en geniet er van VUUR. Meer info hier.

extra info

Deze voorstelling is ook toegankelijk vanaf 16 jaar.

tickets

Mon 31-07-17
20:00
130'
€ 16
Tue 01-08-17
15:00
130'
€ 16
Tue 01-08-17
20:00
130'
€ 16