De Koning zonder schoenen (3+)

4Hoog

Theater

De Koning zonder schoenen (3+)

4Hoog

Theater

Samen met poppentheater FroeFroe tovert TAZ het Leopoldpark opnieuw om tot een echt cultureel kinderparadijs, Het Familiepark! Kom op 29 juli om 11u verkleed, geschminkt of volledig gepimpt naar de opening! TAZ trakteert wafels!

Je kan er elke dag van 11u tot 19u mooie theatervoorstellingen en hippe concerten zien en horen. In openlucht, de groene of de witte tent, of in de gloednieuwe grote theatertent! Zin om te ravotten of te knutselen? Verken dan het doolhofkasteel, kruip op de schommeldraak en maak je stoutste knutseldromen waar, door het park heen bots je op tal van spelletjes en installaties. Aan de infostand in het Leopoldpark kan je elke dag het Parkplan vragen, met up-to-date info over alle activiteiten in het park.

Er was eens … een koning.
 Een koning met een gouden kroon.
 Op een gouden troon. Met een gouden mantel.
 Hij had meer dan 100 paarden en 1000 dienaars.
 En zelfs 1000 X 1000 vrienden.
 Hij had alles om blij te zijn.
 En toch was hij verdrietig ...

Een voorstelling over verdriet, hoop en geluk, in een magische wereld vol humor.
Over geven en krijgen en dat rijkdom veel meer is dan rijk zijn.

De Koning Zonder Schoenen is een echte 4Hoog klassieker, die al 9 jaar door Vlaanderen, Wallonië, Frankrijk, Nederland en Zwitserland reist. Het decor en de kostuums zijn geïnspireerd op het oeuvre van de Belgische kunstenaar René Magritte.

‘Het is een kunst heel jonge kinderen begrippen als verdriet, geluk, ontroering, mededeelzaamheid, bij te brengen zonder moralistisch te gaan doen. Dat lukt de mensen van 4Hoog bijzonder goed.’ (Theatermaggezien)

‘Ragfijn tekent er zich een magisch realistisch wereldje af vol humor die jong en oud heerlijk laat gibberen. Een koninklijk meesterwerkje.’ (De Bond)


MET: Peter Pype, Saskia Verstiggel.
REGIE: Frans Van der Aa.
DECOR/KOSTUUMS: Kathleen Moers, Frans Van der Aa.
MUZIEK: Helder Deploige. 
TEKST: Raf Walschaerts.

extra info

Taalniveau 3: Je begrijpt al veel Nederlands en je kan ook al iets vertellen. Je maakt soms nog fouten of je hebt wat hulp nodig.

tickets

Mon 31-07-17
11:00
40'
gratis
Mon 31-07-17
15:00
40'
gratis
Tue 01-08-17
11:00
40'
gratis
Tue 01-08-17
15:00
40'
gratis