Telex#5

# Er is een update ivm het parkplan van het Familiepark. De voorstellingen die aangegeven worden met het cijfer 13 horen thuis op locatie 14. Volgens dezelfde redenering horen de voorstellingen met cijfer 14 onder nummer 13 te staan.

# Zoals eerder werd aangekondigd, worden er op dinsdag drie extra voorstellingen van Zeestuk ingelast om 11, 15 en 18 uur. Deze dienen als compensatie voor degene die afgelast werden op vrijdag en zaterdag. Ter info: wie niet in de mogelijkheid is om een van die drie extra voorstellingen bij te wonen, krijgt zijn of haar reeds betaalde tickets volledig terugbetaald.

# Vandaag staan twee sessies van Uit de Kast op het programma, om 10 en 16 uur in Vrijstaat O.. De voorstelling om 10u plaatst de nieuwe theatertekst Limonov van Freek Mariën centraal, geïnspireerd op het leven en werk van Eduard Limonov en de pentekeningen van Moonassi. De sessie om 16 uur wordt geregisseerd door Kristien De Proost, tevens ook de schrijfster van de tekst The Geriatric Gang. Dat is een toneelstuk voor vier vijfenzeventigplussers en een man van veertig, met als spelers: Jean-Marie Barra, Youri Dirkx, Blanka Heirman, Katia Ostyn en Gui Polspoel. Aanleiding voor het stuk is een nieuwsbericht uit 2010 uit een Duitse krant: “De vijf gepensioneerden die in 2008 hun financieel adviseur gijzelden en martelden omdat hij hen – volgens de oudjes zelf – ‘geruïneerd’ had, zijn vanavond overgebracht naar de gevangenis. De vijf Duitse senioren verklaarden dat ze zo woedend waren over de verliezen die de specialist investeringen had geleden, dat ze het plan opvatten hem te kidnappen en zo hun geld terug te eisen. Ze werden schuldig bevonden aan kidnapping, beroving van vrijheid en zware opzettelijke slagen en verwondingen.” The Geriatric Gang vertelt niet zozeer het letterlijke verhaal achter dit fait divers. Het stuk gaat op zoek naar wat er gebeurt als hebzucht wordt gekruist met onmacht.

# Theater Aan Zee organiseert vandaag om 12 uur het sectorevent 50/50 in Vrijstaat O. (Zeedijk 10, Oostende).
Dit in samenwerking met de deBuren, Dutch Performing Arts & de Brakke Grond. Hierbij wordt gemikt op (jonge) makers en programmatoren uit Vlaanderen en Nederland die grensoverschrijdend willen werken. Programmatoren Anneke van der Linden (De NWE Vorst, Tilburg) en Jozef Staes (Arenbergschouwburg, Antwerpen) en theatermakers Rebekka de Wit en Ans van den Eede (Hof van Eede) delen in korte columns hun ervaringen, gevolgd door een debat, onder leiding van moderator Silvie Dees (Motel Mozaïque, De Warme Winkel).

# #1 Hollow: de voorstelling gaat door in het Sea’Rena Shoppingcenter, de locatie bevindt zich vlak naast de Delhaize supermarkt.

# Wie nog geen accommodatie heeft gevonden kan terecht op Campr. Dit is een platform waar particulieren hun tuin, weide, boomgaard etc. aanbieden als logeerplek. Gewoon je tent en slaapzak meebrengen dus! Zoek je zo’n plekje of ontvang je graag mensen bij jou in de tuin? Surf dan naar www.gocampr.com.

# MULTIVERSE: deze voorstelling gaat door in het Ensorinstituut. Het adres van deze locatie staat echter fout aangegeven
in de brochure. De locatie bevindt zich niet in de Generaal Jungbluthlaan, maar in de Blauwkasteelstraat.

# Er zijn al meldingen geweest van gauwdieven in het Leopoldpark. Laat dus nooit persoonlijke bezittingen onbewaakt achter.

# TAZ-oprichter en televisieregisseur Marc Lybaert toont met Tussen woord en beeld de kracht van verbeelding. In een eerste deel wordt een kortfilmscenario van een bachelor-student op het Ritcs voorgelezen door een resem acteurs die geen voorkennis hebben van het geschrevene. Luik twee toont hoe het scenario van een masterstudent Film voor het eerst tot levend komt.Tot en met woensdag dagelijks in cc De Grote Post (Foyer Kleine Post). Van 14 tot 15.30 uur in de Kleine Foyer. Met vandaag: The repenter ( Valentin F.Beyer). Blinde lezing gekaderd door Rik D’hiet. Coffee&Milk (Kimberley Struyf). Een simpele Camionchauffeur met een pervers kantje helpt een weggelopen tienermeisje uit de vreugdeloze eentonigheid van Waarloos. Tot hij meer in haar begint te zien. Met o.a. Marijke Pinoy en Anna Carlier. Regie: Erik Lamens. In de reeks Vlaamse kortfilms, vandaag op TAZ: L’infini van Lukas D’Hont, Bird van Charlotte Lybaert, Wilfried 1 Maria van Sofie De Cleene. Om 18 uur in de Klas in De Grote Post.