Telex#1

Speciaal voor TAZ pakt Martena Duss dit jaar uit met een heus Fietssalon. Met verfspray, glitters, linten en andere coole dingen kunnen kinderen er hun fi ets een volledige make-over geven. Martena roept iedereen op om knutselmateriaal te verzamelen in een ton aan cc De Grote Post in Oostende. Alles wat kan dienen om die fiets om te toveren in een fleurige velokar is welkom!

Door omstandigheden zal de Gentse burgemeester Daniël Termont de boeken tijdens Uitgelezen aan Zee/De eerste dag niet bespreken. Gents schepen Tom Balthazar neemt zijn plaats in en zal ze samen met Job Cohen bespreken en ook enkele boekentips prijsgeven.

Morgen om 11u start de expo Hip Hip Flavoria van het Alibi Collectief. Wie wil kennismaken met de wonderlijke wereld van dit eigenzinnige gezelschap, kan terecht in Hangaar 1. De tentoonstelling is doorlopend open tussen 11 en 20 uur (behalve op dinsdag) en is gratis. Met onder meer foto’s van Patrick De Spiegelaere, Lander Loeckx en Jo Clauwaert en kleurrijke memorabilia van 25 jaar Alibi Collectief.

Een zwijgende maar evengoed uitgesproken aanwezigheid op deze editie van TAZ, is het afficheproject van Sarah Vanhee en Manyone getiteld Absent Images. In vijf variaties staan daarop teksten te lezen die zich rechtstreeks tot de vluchtelingen in dit land richten, met nederige boodschappen tot onvervalste mea culpa’s voor het soms falende beleid. Wie wil kan de post downloaden via theateraanzee.be of een exemplaar afhalen aan de infostand.