KARAKTERS en KARAKTER SALONS

KARAKTERS
Prikkelend letterenmateriaal in zakformaat!

Ook dit jaar publiceert TAZ in aanloop naar het festival een nieuwe reeks KARAKTERS, dit in samenwerking met Studium Generale (KASK School of Arts Gent), HoGent en Uitgeverij Academia Press. Dit zijn essays, die inzoomen op één van de aspecten van het thema van de gastcurator, in 2018 Barbara Raes. Barbara wil tijdens TAZ#2018 een belangrijke rol toekennen aan de helende kracht van kunst.
"Kunst kan genezen door te wijzen naar waar het pijn doet" (TAZette TAZ#2017).
Ze doet dit niet alleen voor TAZ. Aan het KASK werkt ze als onderzoeker aan Open Einde, een project rond de ontwikkeling van nieuwe ruimtes voor afscheidsrituelen. Ze is ook initiatiefnemer van Beyond the Spoken, een werkplaats die samen met kunstenaars nieuwe rituelen ontwikkelt voor kantelmomenten in het leven of voor niet erkend verlies.

De volgende KARAKTER reeks focust op het thema rituelen.
De eerste schrijft Barbara zelf onder de titel Cafuné. Het ritueel om zacht door iemands haren te strijken.
Ook Jeroen Olyslaeghers heeft een uitgesproken liefde voor rituelen en is samen met anderen de bezieler van de Zielhouderij, een onderneming die bezig is met ‘projecten die een ziel behoeven’. Nu schrijft hij voor het eerst over rituelen.
Als derde kruipt Walter van Steenbrugge in de pen, Schuld en boete: niets dan rituelen …Hij is vooral bekend als nationaal en internationaal strafpleiter. Hij schrijft niet alleen boeken over juridische kwesties, maar ook bijdragen in blogs en opiniestukken.
De laatste in de reeks wordt een woordspel over vogels en rouw geschreven door Barbara Deconinck: De staartpen van de vuurvogel - over vogels, rituelen en rouw.  Ze koestert het theater, de kunst en letteren. Zo werkt ze sinds 1992 bij Jan Fabre, ze speelt ook regelmatig mee. Naast dit alles koestert ze een grote liefde voor ornithologie.

De KARAKTER boekjes kan je ONLINE bestellen. Het boekje is ook inbegrepen in het ticket voor de KARAKTER SALONS.

KARAKTER SALONS
In samenwerking met KAAP en Studium Generale ontdek je tijdens de KARAKTER SALONS deze teksten samen met de auteurs.
Het salon met Barbara Raes is afgelopen.
- Walter Van Steenbrugge schrijft Schuld en Boete: niets dan rituelen... met presentatie in Oostende op 25.03
- Jeroen Olyslaegers schrijft De Zielhouderij met presentatie in Gent op 25.04 en in Oostende op 29.04
- Barbara De Coninck schrijft De staartpen van de vuurvogel - over vogels, rituelen en rouw met presentatie in Gent op 27.03 en in Oostende op 27.05

Alle info over de presentaties in Gent

TICKETS OOSTENDE
Boek hier je tickets voor Walter Van Steenbrugge.
Boek hier je tickets voor Jeroen Olyslaegers.
Boek hier je tickets voor Barbara De Coninck.