Afscheid van Klaas Van Doorne

Vorige vrijdag is Klaas Van Doorne, omringd door enkele vrienden, overleden.

Iedereen kende Klaas vanaf het eerste jaar als noeste TAZ-medewerker. Zijn zomers verdeelde hij tussen de Gentse feesten en Theater aan Zee waar hij de massaspektakels op straat, strand en pleinen coördineerde. Later deed hij dit in het familiepark.

Enkele jaren geleden is bij Klaas een hersenaandoening vastgesteld waardoor hij het rustiger aan moest doen. Dit hield hem wel niet tegen nog steeds paraat te staan voor TAZ.

Als geboren organisator heeft hij ook zijn laatste momenten vastgelegd; voordat de ziekte in een te ver stadium zou geraken, heeft hij bewust voor euthanasie gekozen. Samen met vrienden en familie beleefde hij nog zeer intense en gelukkige weken tot hij vorige vrijdag rustig insliep.

We zijn Klaas onmetelijk dankbaar voor wat hij voor TAZ betekend heeft. Niet enkel als medewerker, maar bovenal als trouwe compagnon de route, de dienstbare en gulle vriend die altijd paraat stond.

Wie Klaas kende wist hem na de werkuren terug te vinden aan de toog voor opbouwende kritiek en gezellig gezever. De laatste jaren zocht hij er eerder een rustig plekje op, weg van alle drukte. Dat rustig hoekje maken we volgend jaar speciaal: de Klaas-Corner.

Moh how toch Klaas, het ga je goed!