Boeken, auteurs, muziek en dagelijkse column!

Film @ TAZ

Verbeelding aan de macht!

Nachtconcerten @ TAZ

De Lokettenzaal wordt omgetoverd tot Club Terminus II

Het Alibi Collectief viert feest

hoofdsponsors

  • kbc
  • sabam

IN MEMORIAM WIM DE WULF

Prijsuitrijking-TAZ-2011_c-Frank-Keirsebilck06-copy

Wim De Wulf (°1956) is gisteren overleden. Wim was al een tijdje ziek maar was tot vorig jaar nog op TAZ aanwezig. Hij werkte als regisseur vaak met Kommil Foo samen, schreef talloze liederen en was de artistiek leider van Ultima Thule, een gezelschap dat vertel- en figurentheater brengt. We citeren uit Etcetera (05/02/14): “Wim De Wulf heeft de laatste jaren als artistiek leider van Ultima Thule met zijn teksten en regies al bewezen dat hij uitstekend en aanstekelijk verteltheater kan maken. Ultima Thule is met hem uitgegroeid tot een figurentheater voor (jong)volwassenen, dat groots vertelt en krachtig universele thema’s in verhalen over kleine mensen verbeeldt: Gomaartrilogie, Door de bomen het bos… De taal bonkt, de muziek klinkt luid, de poppen zijn expressief, bijna expressionistisch, het decor bestaat uit losse, meestal houten elementen die door verplaatsingen en verschuivingen een locatie suggereren. De poppenmanipulatoren verzorgen niet alleen de stemmen en de bewegingen van de poppen, ze spelen zelf ook mee, als een verlengstuk van de personages en als vertellers.” De doorbraak kwam er met de GOMAARtrilogie. Deze trilogie werd in 2015 succesvol hernomen in de Minard in Gent en op Theater Aan Zee.
TAZ wenst zijn vrouw Els, zijn kinderen, familie en nabestaanden veel sterkte toe.

Met Wim verliest TAZ een vriend en steunpilaar en een héél fijne mens. Wim stond aan de wieg van TAZ en was tijdens de soms moeilijke groeijaren, als lid van de raad van bestuur, iemand op wie ik altijd kon terugvallen en die me altijd verdedigde en hielp als het weer eens moeilijk was. ‘Never surrender’ was het motto.
Vaar wel, Wim.
Dikke kus
Luc


Het TAZ-Familiepark @ het Leopoldpark

Van 30 juli tot en met 6 augustus bezetten TAZ en poppentheater FroeFroe opnieuw het Leopoldpark met tentjes, knotsgekke spelletjes, een sprookjescarrousel en vele theatervoorstellingen en concertjes!


ontdek het familiepark programma

Download de TAZ brochure

brochure

Download het Familiepark schema

feest

20 Jaar TAZ op ertazeens.be

20 jaar TAZ

De zwarte markt

De "zwarte markt" van TAZ is er voor iedereen!
Heb je tickets over, te kort, wil je ruilen, of doorverkopen ... dit is the place to be!
TAZ draagt geen verantwoordelijkheid voor de zwarte markt.

connect with #TAZ16: