GoneWest op TAZ

Posted on May 23, 2018

DE BLINDEN, PREMIÈRE OP TAZ

De Blinden is een herwerking van Les Aveugles, een toneelstuk van Maurice Maeterlinck (1891) dat vandaag nog steeds erg herkenbaar is in de huidige vluchtelingenproblematiek. Josse De Pauw, Jan Kuijken en Collegium Vocale Gent herwerkten Maeterlincks tekst tot De Blinden, het derde deel van De Pauws Trilogie/Trifonie, na De Helden en De Mensheid (TAZ#17). Een productie van LOD en theaterproductiehuis ZEELANDIA.

UN | SETTLED MISCONNECTED

Een audioperformance van Kyoko Scholiers. Zij liet een jaar lang een zelfgebouwd telefoonhokje rondreizen. Dat hokje bracht ze bij mannen, vrouwen en kinderen die op de één of andere manier aan de zijlijn staan, en ze luisterde naar hun verhaal. Deze gesprekken verwerkte Kyoko tot geluidsfragmenten van vijf minuten, waarvan je er nu een of meerdere kan beluisteren. Neem plaats in een telefoonhokje, draai een van de nummers en luister naar het verhaal van een onbekende beller. Un | settled is een project van KAAP waarin kunstenaars focussen op ontheemding en verhalen van mensen onderweg.

DANSE MASSACRE OP DE OPENINGSDAG VAN TAZ DANSE MASSACRE

is een muzikale parade in de vorm van een anarchistische-dadaïstische rouwstoet. Deze openingsstoet trekt van 19u door de stad; een optocht van onrustige zielen in een muzikale roes. Rond 20u15 arriveert de stoet in het Leopoldpark, waar ze deze toon verderzetten. DANSE MASSACRE is een samenwerking tussen KRANKLAND, het muzikaal-artistiek vehikel van Thomas Werbrouck, en TOSO, het orkest van sociaal-artistieke praktijk kleinVerhaal.

UN | SETTLED RESIDENCY

Un | Settled Residency is een open performatieve ruimte waar een groep mensen mogelijkheden verzamelen en beoefenen voor een immer bewegende, migrerende mensheid. Gedurende een week kan je je agenda aanpassen aan het Un | Settled dagschema. Kom bijvoorbeeld elke dag rond hetzelfde uur of net op verschillende momenten de ruimte delen door te kijken, mee te doen of er zomaar in rond te hangen. Un | Settled is een project van KAAP waarin kunstenaars focussen op ontheemding en verhalen van mensen onderweg.

STELLA, STER VAN DE ZEE, PREMIÈRE OP TAZ

Een visser en zijn vrouw vinden een kindje in hun netten. Niemand weet waar het vandaan komt. Ze beslissen om het te houden en noemen het Stella, Ster van de Zee. Dat Stella anders is dan andere kinderen, dat ontdekken ze pas na een tijdje. Zal Stella kunnen blijven? En wil ze blijven? Een sprookje van vzw Jenny, De Roovers en FroeFroe vanaf 6 jaar, over eenzaamheid, anders zijn en je plaats zoeken in de grote wereld.

Op zondag is de voorstelling integraal toegankelijk. De 1e integraal toegankelijke voorstelling op TAZ ! Naast de basistoegankelijkheid is er een inleiding, zijn er tolken Vlaamse Gebarentaal, ringleiding, voelstoelen, audiobeschrijving en extra assistentie. Heb je vragen of wil je bepaalde faciliteiten reserveren? Mail naar toegankelijkheidgonewest@inter.vlaanderen of bel 051 24 22 06.

Alle info op www.gonewest.be.